Bognár György eltűnt az M4 adásaiból, az Eb-n már nem szakért többet

Legfontosabb

2021. június 18. – 14:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Bognár György a múlt szombaton szerepelt utoljára az M4 Sport Eb-szakértői között. A futballedző azóta egyetlen mérkőzésen sem volt ott a stúdióban, és

Bognárhoz közel álló forrásoktól úgy tudjuk, hogy saját döntése alapján a hátralévő meccseken sem fog szerepelni.

A futball-Európa-bajnokság szombaton kis híján tragédiába torkollt, a dán-finn meccsen a pályán kellett újraéleszteni Christian Eriksent az első félidő végén. A sokkban lévő csapatok ezután levonultak, és kérdésessé vált, hogy ezután folytatni tudják-e egyáltalán a meccset.

Mindeközben az M4 Sport stúdiójában szakértőként ott ülő Bognár György az események súlyát nem átérezve arról beszélt, hogy ha Eriksen magánál van, nem is kérdés, hogy a lehető leghamarabb folytatni kell a mérkőzést, felesleges bármit is átgondolni.

„Egy ilyen döntést meg lehet hozni 5-10 perc alatt is, megkérdezem a csapatokat, mindenki rendben van-e, és kész” – mondta Bognár, majd később arról beszélt, hogy számára már nem Eriksen állapota aggasztó, hanem az, hogy hogyan lehetnek valakik ilyen döntésképtelenek.

Bognárt a stúdióban sem sikerült igazán ellenpontozni, bár a másik szakértőként behívott Petry Zsolt azért igyekezett arról beszélni, hogy nem ismernek minden körülményt, így nem szabad türelmetlennek lenniük. A műsorvezető Berkesi Judit azonban nem igazán reagálta le Bognár kirohanását.

Bognár György az M4 Sport stúdiójában
Bognár György az M4 Sport stúdiójában

Miközben a fél ország kiakadt Bognáron, az európai bajnoki közvetítésért felelős MTVA vagy az M4 Sport szerkesztősége nem érezte azt, hogy bármilyen módon meg kéne szólalnia az ügyben. A mérkőzés másnapján is mindenféle kommentár nélkül osztották meg a futballedző elnézést kérő Facebook-posztját, amit a klubja, a Paksi FC oldalára írt.

„Számomra is világossá vált, hogy rengeteg ember érzelmi világára bántóan hatott a Dánia-Finnország mérkőzés közbeni véleménynyilvánításom. Miután több forrásból is értesültünk a stúdióban, hogy a dán válogatott Christian Erikssen állapota stabil, szakmai szempontokat kezdtem figyelembe venni, figyelmen kívül hagyva a történtek komoly lélektani hatását. Utóbbi miatt ezúton szeretnék elnézést kérni minden sportrajongótól és mindenki mástól, aki félreértett, és akaratomon kívül megbántottam az érzéseiben” – írta Bognár a meccs másnapján.

Bognár ügyében a meccs napján és azóta is megkerestük a MTVA-t és az M4 Sport szerkesztőségét, de nem kaptunk információt arról, hogy láthatjuk-e még szakértőként az idei Eb-n a futballedzőt, és arra sem kaptunk választ, hogy miért nem kommunikált a közmédia az ügyben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!