Sergio Ramos tizenhat év után elhagyja a Real Madridot

2021. június 16. – 22:29

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Tizenhat szezon után elhagyja a Real Madridot Sergio Ramos, a világ- és Európa-bajnok spanyol védő – írja a klub közleménye.

A 35 éves futballista szerződése két hét múlva jár le, a klubja pedig nem kínált neki olyan szerződéshosszabbítást, amelyet elfogadott volna. A Real azt is bejelentette, hogy csütörtökön 12:30-kor fognak sajtótájékoztatót tartani, ahol hivatalosan is elbúcsúznak Ramostól. Az eseményen Florentino Pérez klubelnök is részt vesz.

Sergio Ramos 2005-ben a Sevillától igazolt a Real Madridhoz, ahol aztán minden létező trófeát megnyert. Ötszörös spanyol bajnok, kétszeres Király-kupa-győztes. A Bajnokok Ligáját négyszer nyerte meg a Reallal, emellett több spanyol és európai szuperkupát, valamint klubvilágbajnoki címeket is nyert.

Sergio Ramos az Inter elleni BL-meccsen 2020. november 3-án, Madridban – Fotó: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP
Sergio Ramos az Inter elleni BL-meccsen 2020. november 3-án, Madridban – Fotó: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP

A Real Madridnál 2015, a spanyol válogatottnál 2016 óta volt csapatkapitány. Kétszeres Eb-győztes és világbajnok, 180 válogatott meccsen 23 gólt szerzett. Az idei Európa-bajnokságról sérülés miatt maradt le. Az elmúlt szezonban sokszor volt sérült, csupán 15 bajnokin lépett pályára, így pedig Luis Enrique nem válogatta be a spanyol keretbe.

A Real Madrid nemcsak új csapatkapitánnyal, hanem új edzővel is kezdi a következő szezont. Zinedine Zidane-t Carlo Ancelotti váltotta, aki 2015 után lett ismét a Real edzője. Azt egyelőre nem tudni, hogy Ramos hol folytatja a pályafutását.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!