A spanyol válogatott rekordere, Sergio Ramos nem játszik az Eb-n

2021. május 24. – 14:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Real Madridból egyetlen futballista sem került be a spanyolok Európa-bajnoki keretébe. A 180-szoros válogatott Sergio Ramos is kimaradt.

A 35 éves Sergio Ramos korábban sokáig a válogatott csapatkapitány is volt, de Luis Enrique szövetségi kapitány nem kockáztat most vele. Ramos az idényben sokszor volt sérült, a Real Madridban sem nagyon játszott. Ramos kihagyásával az is eldőlt, hogy a 26-os keretbe egyetlen játékos sem került be a spanyol bajnokságban második helyet szerző Realból.

„Nem volt könnyű. Tegnap este mondtam meg neki egy telefonbeszélgetésben. Nehéz volt, érthetően. Rosszul is érzem magam, mert ő mindig nagyon profi volt. Nehéz döntést hoztam, de mindig azt nézem, hogy mi a legjobb a csapatnak és a közösségnek. Azt javasoltam neki, hogy legyen önző, épüljön fel százszázalékosan, és játsszon a klubjában és a válogatottban is a jövőben” – nyilatkozta Enrique.

Sergio Ramos a Koszovó elleni világbajnoki selejtezőn 2021. március 31-én, utolsó válogatott meccsénFotó: Christina Quicler/AFP
Sergio Ramos a Koszovó elleni világbajnoki selejtezőn 2021. március 31-én, utolsó válogatott meccsénFotó: Christina Quicler/AFP

A szövetségi kapitány azt mondta, ha kivinné Ramost az Eb-re, akkor is állandó támadásnak lenne kitéve. Ha csak néhány percet ad neki meccsenként, az a baj, ha végigjátszat vele egy mérkőzést, akkor pedig nem hagyja pihenni. Ramos a 180 meccsével egyébként második a válogatottsági ranglistán, nála többször csak az egyiptomi Ahmed Hasszán szerepelt többször, 184-szer nemzeti csapatban.

A spanyol válogatottba visszakerült César Azpilicueta, Adama Traoré és Pablo Sarabia, valamint újoncként ott van a közelmúltban honosított Aymeric Laporte is.

A koronavírus-járvány miatt az eddigi 23 helyett az idei tornán 26 játékosból áll majd egy-egy csapat kerete, a mérkőzésekre viszont csak 23 futballistát lehet nevezni, mert a sportág szabálya előírja, hogy legfeljebb 12 cserejátékos lehet.

A spanyolok a csoportkörben Svédországgal, Lengyelországgal és Szlovákiával is Sevillában játszanak.

A spanyol válogatott kerete:
kapusok:
Unai Simón (Athletic Bilbao), David De Gea (Manchester United), Robert Sánchez (Brighton)
védők:
César Azpilicueta (Chelsea), Marcos Llorente (Atlético Madrid), Eric García (Manchester City), Aymeric Laporte (Manchester City), Pau Torres (Villarreal), Diego Llorente (Leeds United), Jordi Alba (Barcelona), José Gayá (Valencia)
középpályások:
Rodri Hernández (Manchester City), Sergio Busquets (Barcelona), Pedri González (Barcelona), Thiago Alcántara (Liverpool), Koke Resurrección (Atlético Madrid), Fabián Ruiz (Napoli)
támadók:
Dani Olmo (RB Leipzig), Mikel Oyarzábal (Real Sociedad), Álvaro Morata (Juventus), Gerard Moreno (Villarreal), Ferrán Torres (Manchester City), Adama Traoré (Wolverhampton Wanderers), Pablo Sarabia (Paris Saint-Germain)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!