Egyedi kerékpárt ajándékozott Ferenc pápának a friss Giro-győztes

2021. június 16. – 23:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Meglátogatta Ferenc pápát és egy értékes országúti kerékpárt is ajándékozott neki a friss Giro d'Italia-győztes kolumbiai kerékpáros, Egan Bernal – írja a Cycling Weekly.

A koronavírus-fertőzésből néhány napja meggyógyult Bernal és barátnője, María Fernanda Gutierrez szerda reggel a Vatikánban találkozott a katolikus egyházfővel, akinek egy, az argentin zászló színeire festett Pinarello kerékpárt és egy rózsaszín trikót ajándékoztak. Bernal, aki maga is hívő katolikus, azt mondta, hogy a pápával való találkozás többet jelent számára, mint a 2019-es Tour de France- vagy az idei Giro-győzelme.

„Ez fontosabb, mint a Giro és a Tour megnyerése. Azt hiszem, sok élményben volt már részem életemben, de ez egyedülálló. Ez a legszebb élmény, amiben életemben részem volt” – mondta Bernal, aki bevallása szerint eléggé izgult a találkozó előtt. „Ez milliószor stresszesebb volt, mint egy fontos szakasz, mert nem tudtam, hogy mit fogok neki mondani. Volt néhány bekészített mondatom, de nagyon ideges voltam. Bár, amint elkezdtünk beszélgetni, már könnyebben ment” – árulta el.

Egan Bernal és barátnője, María Fernanda Gutierrez Ferenc pápával találkozott a Vatikánban 2021. június 16-án – Fotó: VATICAN MEDIA / AFP
Egan Bernal és barátnője, María Fernanda Gutierrez Ferenc pápával találkozott a Vatikánban 2021. június 16-án – Fotó: VATICAN MEDIA / AFP

Bernal minden kolumbiai nevében adta át az ajándékait Ferenc pápának, akinek az áldását kérte az országára, utalva ezzel a Kolumbiát sújtó koronavírus-járványra és a májusban kitört, halálos áldozattokkal is járó zavargásokra.

Az Ineos Grenadiers versenyzője nem az első kerékpáros, aki mostanában a pápával találkozott. 2018-ban a háromszoros világbajnok szlovák bringás, Peter Sagan tett látogatást a Vatikánban. Ő szintén egy értékes kerékpárt ajándékozott Ferenc pápának, amit később aztán jótékony célra árverezett el a Vatikán.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!