Gulácsi: Semmiképp sem volt benne a levegőben, hogy 3-0-ra kikapjunk

2021. június 15. – 20:56

frissítve

Gulácsi: Semmiképp sem volt benne a levegőben, hogy 3-0-ra kikapjunk
Fotó: Huszti István / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar válogatott ugyan több mint 80 percig derekasan tartotta magát a portugálok ellen a futball-Eb F csoportjának nyitómeccsén, végül 3-0-s vereséget szenvedett, így rögtön nehéz helyzetbe került a torna halálcsoportjában. A portugálokat ezúttal a képességeik, illetve Ronaldo továbbra is csillogó klasszisa mellett több szerencsésen pattanó labda is segítette, így nem volt meglepő, hogy a meccs után nyilatkozó játékosok és Marco Rossi is szerencsétlennek érezték az eredményt.

Nem volt benne a levegőben a 3-0

Azt, hogy a játék képét nem igazán írja le a végeredmény, először Gulácsi Péter, a válogatott kapusa fogalmazta meg, ő a meccs után arról beszélt, hogy szerinte egészen a portugálok vezető góljáig jól zártak, és az is benne volt a levegőben, hogy esetleg ők szerezzenek gólt. Az viszont, hogy 3-0-ra kikapjanak, szerinte semmiképp sem. Abban, hogy végül mégis ez lett az eredmény, nyilván benne volt, hogy végig őrölték őket, mint mondta,

tudták is, hogy nagy nyomást fognak rájuk tenni, de szerinte ezt a hajráig jól is bírták.

Gulácsi szerint az első gólig a portugáloknak volt egy-két helyzetük, de a magyarok is eljutottak lövésig. A kapus azzal zárt, hogy nem tud most többet mondani, sajnálják, hogy így alakult, és nagy dolog lett volna, ha sikerül pontot szerezniük, de szombaton újra megpróbálják majd.

Marco Rossi, a válogatott kapitánya a meccs után ugyancsak arról beszélt, hogy csalódott az eredmény miatt, mert szerinte a meccs képében azért nem volt akkora a különbség, mint ami a 3-0-s végeredményből látszik. Szerinte nagyon nagy szerencsétlenség, hogy a 83. percben egy megpattanó labdából kapott gólt a csapat, de mint mondta, amikor négyen védekeznek hátul, ez benne van a pakliban.

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

A kapitány azt mondta, hogy a félidőben bátrabb játékra és több támadásra buzdította a csapatot, amit szerinte sikerült is kivitelezni, de bizonyos támadásoknak azért lehettek volna precízebbek. Rossi azt is elmondta, hogy nem minden csere működik jól, ami persze az ő felelőssége, de

nem mentséget vagy alibit keres a játékosainak, itt vannak az Eb-n, ahol bárkivel szemben fel kell tudni állniuk.

Rossi elmondta, hogy most reagálniuk kell, meg kell mutatniuk, hogy férfiak, és képesek az ilyen nehéz helyzetekre is választ adni. Mint mondta, nem most van itt az ideje annak, hogy feladják, harcolni kell, hiszen vannak még meccsek – előre kell nézni, nem hátra, ezt a meccset elveszítették, de menni kell tovább.

A közönség biztosan jó volt

Szalai Attila elmondta, hogy csodálatos érzés volt telt ház előtt focizni, a végén apró dolgokon múltak a bekapott gólok, ami miatt nagyon csalódott, de menni kell tovább. Mint mondta, nagyon bosszantó, hogy apróságokon, megpattanó labdákon múlott a meccs, de annak ellenére, hogy az első gól rosszulesett, meg nem törte őket, utána is voltak lehetőségeik.

Magyar szurkolók a Városligetben felállított szurkolói zónában – Fotó: Ajpek Orsi / Telex
Magyar szurkolók a Városligetben felállított szurkolói zónában – Fotó: Ajpek Orsi / Telex

Sallai Roland is arról beszélt, hogy szerencsétlennek érzi a helyzetet, mindent kiadtak magukból, de sajnos ez most így sikerült. Mint mondta, bosszantóak voltak a kimaradt helyzetek, az övé is, pláne mert tudták, hogy kevés helyzetből kell gólt szerezni, ami most nem sikerült. Sallai elmondta, hogy többször bizonyították már, hogy a kulcsjátékosok nélkül is képesek jó teljesítményre, ami most is látszott, több mint 80 percig tartották is magukat, és bár 3-0 lett a vége, menniük kell tovább.

A játékos emellett azt is elmondta, hogy nagyon köszönnek mindent a szurkolóknak, mint mondta, a világ egyik legjobb szurkolótábora az övék.

A visszavont magyar gól szerzője, Schön Szabolcs is megszólalt, mint mondta, egy gyerekkori álma vált valóra azzal, hogy felhúzhatta a válogatott mezt, pláne úgy, hogy egy Eb-n tehette ezt. Azt ő is elmondta, hogy Rossi a második félidőben is ugyanazt kérte tőlük, mint az elsőben, vagyis hogy hátul tartsák meg a higgadtságot, ha pedig esetleg lesz helyzetük azzal éljenek, a második félidőben pedig határozottabban mentek ki a pályára. Schön szerint most a regeneráció a legfontosabb, aztán kielemzik a franciákat, és jöhet is a következő meccs.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!