Nekimentek az UEFA-nak a dán játékosok, amiért folytatniuk kellett a finnek elleni mérkőzést

2021. június 14. – 13:49

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A dán válogatott játékosai élesen kritizálták az UEFA-t, amiért folytatniuk kellett a finnek elleni mérkőzést. Mint ismeretes, a meccsen Christian Eriksen, a dánok kulcsjátékosa szívinfarktust kapott, és a pályán kellett újraéleszteni. A másfél órás megszakítás után folytatták a mérkőzést, amit végül Finnország nyert meg egy góllal.

Kasper Schmeichel kapus szerint igazságtalan helyzetbe hozta őket az UEFA azzal, hogy két választást kaptak: vagy még este folytatják a meccset, vagy vasárnap délben. Szintén kritikus hangot ütött meg édesapja, Peter Schmeichel egykori legendás kapus, aki 1992-ben aranyérmet nyert a dánokkal az Eb-n. Az idősebb Schmeichel szerint az UEFA abban is hibázott, hogy úgy kommunikálták, mintha a csapatok ragaszkodtak volna a folytatáshoz.

A két Schmeichel mellett megszólalt a dán keretből a barcás Martin Braithwaite, illetve a Tottenhamnél játszó Pierre-Emil Höjbjerg is. Előbbi szerint sokan képtelen voltak a meccsre koncentrálni, illetve az UEFA által felajánlott mindkét opció rossz volt, így a kevésbé rossz mellett tudtak csak dönteni. Kasper Hjulmand szövetségi kapitány pedig már vasárnap is azt mondta, hogy nem szabadott volna még aznap folytatniuk a mérkőzést.

Közben Eriksen üzenetet küldött a kórházból, ahol már stabil az állapota, és egyre jobban érzi magát. Ezt a videóhíváson keresztül mondta el a dán szövetség illetékeseinek, majd később a csapattársainak is.

Frissítés 19.20:

Az UEFA hétfőn este védelmébe vette döntését, és jelezte: biztos abban, hogy a legnagyobb tisztelettel kezelte az érzékeny helyzetet a játékosok felé is. Csak azok után született meg a határozat, hogy a két csapat kérte, még a szombat este fejezzék be a mérkőzést. Az európai szövetség szerint a játékosoknak 48 órás pihenésre van szükségük két találkozó között, és ez kizárt más lehetőségeket. (MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!