Az edzőjük szerint a dán csapatnak nem kellett volna visszamennie a pályára Eriksen összeesése után

2021. június 13. – 15:56

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A szombat esti dán-finn Eb-meccsen összeesett Christian Eriksen állapota stabil – mondta a dán futballszövetség sajtótájékoztatóján a nemzeti csapat orvosa, Morten Boesen. A válogatott edzője szerint nem kellett volna pályára lépniük az eset után.

Az orvos arról is beszélt, hogy pszichológust hívtak segítségük a válságos helyzet kezeléséhez. Peter Møller, a dán szövetség igazgatója arról beszélt, hogy Eriksen jó hangulatban van, miután a csapattársai beszéltek vele. Az egész csapatra pozitív hatással volt, hogy beszélhettek a játékossal. Úgy véli, a dánok hasonló krízishelyzetben voltak 1984-ben is, amikor a nyitómeccsen Allan Simonsen eltörte a lábát. Akkor a csapat felállt, és legyőzte Belgiumot.

Kasper Hjulmand, a dánok szövetségi kapitánya azt mondta, hatalmas megkönnyebbülés volt számára, hogy ma látta mosolyogni Eriksent.

Nagyon büszke azokra, akik ilyen gyorsan reagáltak abban a válságos helyzetben. Köszönetet mondtak a rengeteg támogató üzenetért.

Újságírói kérdésre a csapatorvos azt mondta, még nem tudják, hogy miért esett össze szombat este Eriksen, folyamatosan vizsgálják, de még nincs pontos diagnózis. Az biztos, hogy megállt a szíve, „egy ponton már halott volt”, defibrillátort is kellett alkalmazni – mondta az orvos. De azt még nem tudják, hogy mi okozta a szívproblémát.

Az edzőt arról kérdezték, hogy miért döntöttek a meccs folytatásáról, mire úgy felelt, akkor döntöttek a folytatás mellett, amikor megjött az első pozitív hír Eriksen állapotáról. Rossz a lelkiismerete, hogy a csapatnak újra pályára kellett lépnie egy ilyen eset után, „visszatekintve elgondolkodtam azon, hogy jól döntöttünk-e, így utólag azt mondom, hogy nem szabadott volna pályára lépnünk az eset után” – mondta.

A másik lehetőség az lett volna, hogy vasárnap délben pótolják a meccset. Büszke arra, hogy a játékosainak volt lelki erejük a folytatáshoz. De így visszatekintve rossz a lelkiismerete – tette hozzá.

A dán szövetség vezetője azonban hangsúlyozta, hogy az UEFA részéről nem volt rajtuk semmilyen nyomás arra vonatkozóan, hogy folytassák-e a meccset. A döntést a dán csapat vezetői hozták meg, a játékosokat sem terheli ezért felelősség.

A pszichológus tanácsára néhány játékosnak megengedték, hogy a szeretteikkel legyenek. Eriksen állapotával kapcsolatban még annyit tudtak mondani, hogy eszméleténél van, válaszol kérdésekre is. Amikor a szombat esti rosszulléte után beszéltek vele, nem emlékezett arra pontosan, hogy mi történt vele, de kíváncsi volt, hogy a csapattársai hogy vannak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!