Bognár György: Figyelmen kívül hagytam a történtek lélektani hatását, elnézést kérek mindenkitől

2021. június 13. – 13:32

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Reagált Bognár György azokra a kritikákra, amelyek a szombat esti dán-finn meccs közben tett kijelentései miatt jelentek meg a hazai nyilvánosságban.

„Számomra is világossá vált, hogy rengeteg ember érzelmi világára bántóan hatott a Dánia-Finnország mérkőzés közbeni véleménnyilvánításom. Miután több forrásból is értesültünk a stúdióban, hogy a dán válogatott Christian Erikssen állapota stabil, szakmai szempontokat kezdtem figyelembe venni, figyelmen kívül hagyva a történtek komoly lélektani hatását. Utóbbi miatt ezúton szeretnék elnézést kérni minden sportrajongótól és mindenki mástól, aki félreértett, és akaratomon kívül megbántottam az érzéseiben” – írta bejegyzésében.

Majd így folytatta: „A történtek rám is sokkolóan hatottak, érzelmileg megviseltek, éppen ezért szerettem volna sürgetni, hogy ennek a találkozónak minél előbb vége legyen. Kívánom, hogy soha többé ne kelljen átélnünk ilyen esetet, hogy Christian, akiért egy világ aggódik, mielőbb felgyógyuljon, pályára léphessen, ahogy csapattársaitól is ezt kérte.”

Szombat este írtuk meg, hogy a dán-finn mérkőzésen rosszul lett Christian Eriksen, a dán válogatott világklasszis játékosa. Az életéért kellett küzdeni, szívmasszázst kapott, majd egy darabig semmit nem lehetett tudni az állapotáról, és utána is csak annyit, hogy magához tért. A behívott szakértők egyike, Bognár György, korábbi labdarúgó és edző azonban olyanokat mondott, hogy „minden rendben van”, majd olyat, hogy „csupa jó híreket kaptunk”, illetve úgy reagált arra, hogy az UEFA nem azonnal döntött a folytatásról, hogy „Nem értem, miért kell ehhez negyedóra, teszetosza népség”, valamint, hogy „Egy ilyen döntést meg lehet hozni 5-10 perc alatt is, megkérdezem a csapatokat, mindenki rendben van-e, és kész”. Az esetről írt véleménycikkünket itt olvashatják el. Arról pedig itt írtunk, hogy a kulcsfontosságú pillanatban gyorsan érkező orvosi segítség mentette meg Eriksen életét.