Már a portugálok elleni nyitómeccsen megmutatná a magyar válogatott, hogy mire képes

2021. június 12. – 16:56

frissítve

Már a portugálok elleni nyitómeccsen megmutatná a magyar válogatott, hogy mire képes
Szalai Attila a magyar válogatott szombati sajtótájékoztatóján Telkiben. Forrás: MLSZ

Másolás

Vágólapra másolva

Telkiben tartott sajtótájékoztatót szombaton a magyar futballválogatott, ezúttal a kapus Bogdán Ádám kapus és a védő Szalai Attila álltak az újságírók rendelkezésére. Az mindkét játékos szavaiból kiderült, hogy bíznak a sikeres rajtban, és már a két csapat meccsére magabiztosan készülő portugálok ellen meg akarják mutatni, hogy mire képes a válogatott – írja az MTI.

A sajtótájékoztatót a Fenerbahcéban játszó 23 éves Szalai kezdte, aki elmondta, magasak az elvárásaik saját magukkal szemben. A védő szavai szerint a válogatott száz százalékos fizikai és mentális felkészüléssel, a taktika maximális betartásával szeretne megérkezni már az első összecsapásra is. Szalai azt is hozzátette, hogy már az egész csapat „várakozási lázban” ég. A játékost arról is kérdezték, hogy mit szólt ahhoz, hogy bekerült fenerbahcés klubtársa, a világbajnok Mesut Özil Eb-álomcsapatába. Mint kiderült, ezt nem Öziltől tudta meg, de egyébként beszéltek az Eb-ről,

csapattársa sok sikert kívánt neki és azt mondta, a németek mellett a magyaroknak is fog szorítani.

Szalai után Bogdán Ádám következett, aki öt év után az írek elleni keddi felkészülési meccsen állhatott ismét a magyar válogatott kapujában. Bogdán elmondta, hogy amikor hazaszerződött a Fradiba, az volt az első motivációja, hogy bekerüljön az Európa-bajnoki keretbe. Mint mondta, néhány meccsen kapott is lehetőséget a bizonyításra a klubjában, amivel élni tudott, így egy felemelő közösségbe került bele. Saját szerepéről elmondta, hogy fontos, hogy minden edzésen a lehető legjobban teljesítsen, ezzel is segítve a keret másik két kapusát, akiket egyébként nagyon tisztel. Bogdán elmondta, hogy a játéklehetőségen nem is gondolkozik, annak örülne a legjobban, ha az első pár meccs úgy sikerülne, hogy lehetőségük legyen továbblépni.

Bogdán azt is elmondta, hogy meglátása szerint rendkívül profi a csapat hozzáállása, mindenki komolyan veszi az edzéseket, és iszonyatos melót végez, a legnagyobb erősségük pedig, hogy mindenki pozitívan viszonyul a másikhoz. Taktikailag be akarunk tartani minden utasítást, és bízom abban, hogy az, hogy mindenben segítjük egymást, olyan előnyt jelent majd más csapattokkal szemben, aminek köszönhetően sikeresek leszünk" – mondta a kapus.

A magyar válogatott jövő kedden a címvédő portugálokat fogadja a Puskás Arénában, jövő szombaton pedig ugyanott a világbajnok franciákkal játszik, aztán június 23-án Münchenben, a németek vendégeként zárja a csoportkört. A magyar válogatott esélyeiről, illetve arról, hogy ki nyerheti majd a tornát, a TelexSport élőjében Sajó Dávid beszélgetett részletesen Hrutka Jánossal, a Telex szakértőjével és meghívott vendégükkel, Thuróczy Szabolccsal.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!