Magabiztosan készülnek a portugálok a magyarok elleni meccsre

2021. június 12. – 13:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„A magyar válogatottnak sok erőssége van, játékosaik fizikailag erősek, és a tizenhatoson belül nagyon veszélyesek. Számítunk rá, hogy ellenfelünk a végsőkig harcol, ráadásul több tízezer drukkerrel a háta mögött, ami szintén előnyt jelenthet számára” – mondta udvariasan Goncalo Guedes, a portugál labdarúgó-válogatott szélsője a csapat szombat délelőtti sajtótájékoztatóján a Nemzeti Sport Online tudósítása szerint.

A portugál válogatottnak Budapesten, a Margit-szigeten van a bázisa, és innen járnak át az Illovszky Rudolf Stadionba edzeni.

Cristiano Ronaldo és Danilo a portugál labdarúgó-válogatott edzésén a budapesti Illovszky Rudolf Stadionban 2021. június 12-én – Fotó: Hugo Delgado / MTI / EPA-LUSA
Cristiano Ronaldo és Danilo a portugál labdarúgó-válogatott edzésén a budapesti Illovszky Rudolf Stadionban 2021. június 12-én – Fotó: Hugo Delgado / MTI / EPA-LUSA

A Valencia focistája szerint az a feladatuk, hogy megmutassák az erősségeiket, többet birtokolják a labdát és végig dominálják a mérkőzést.

„Sokan mondják, hogy halálcsoportba kerültünk, de én nem így érzem. Nehéz, az biztos, de ha hozzuk, amit tudunk, ugyanúgy továbbjuthatunk, mint máshonnan”

– fogalmazott a 24 éves focista. A portugálokat a pénteken kezdődött Eb egyik fő esélyesének tartják, de nagyon nehéz csoportba kerültek. Az F-csoportban van rajtuk kívül a német és a francia válogatott, valamint Magyarország is. Az nem derült ki a szombati edzésen, hogy milyen kezdővel állhatnak fel a portugálok kedden a magyarok ellen, az NSO tudósítása szerint a teljes keret részt vett a tréningen.

Guedesnek május végén pozitív lett a koronavírus-tesztje, így a felkészülés egy részét kénytelen volt kihagyni. Arról beszélt a sajtótájékoztatón, hogy nem voltak tünetei, és egyéni edzésekkel tartotta formában magát a karantén alatt. „Nem érzem úgy, hogy a fertőzés miatt hátrányba kerültem volna a többiekkel szemben. Az erőállapotom kiváló, a magabiztosságom úgyszintén.”

A portugálok az utolsó felkészülési meccsen magabiztosan, 4-0-ra nyertek Izrael ellen. Kedden 18 órától a magyar válogatott ellen kezdik meg az Európa-bajnokságot az F-csoportban.

Az F-csoport menetrendje:

  • június 15., kedd, 18:00: Magyarország – Portugália
  • június 15., kedd, 21:00: Franciaország – Németország
  • június 19., szombat, 15:00: Magyarország – Franciaország
  • június 19., szombat, 18:00: Portugália – Németország
  • június 23., szerda, 21:00: Portugália – Franciaország
  • június 23., szerda, 21:00: Németország – Magyarország
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!