Hiába lázadtak fel a tőrvívók, Mohamed Aida maradt az olimpiai csapatban

2021. május 28. – 21:09

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hiába lázadt fel a női tőrcsapat négy tagja az ellen, hogy a Magyar Vívó Szövetség Mohamed Aidát is berakta a tokiói olimpián induló csapatba, egy újabb elnökségi ülés megerősítette ezt a döntést.

A Magyar Vívó Szövetség kedden véglegesítette az olimpiára utazó csapatot, ezen az ülésen a női tőrcsapatba jelölte Mohamed Aidát is, aki sorozatban hetedik olimpiáján vehet részt, ami korábban még egyetlen magyar sportolónak sem jött össze.

A döntéssel azonban nem mindenki értett egyet, a tőrválogatott négy tagja, Kreiss Fanni, Pásztor Flóra, Kondricz Kata és Lupkovics Dóra egy Facebook-posztban jelezték, hogy nem értenek egyet Mohamed beválogatásával. Azt kifogásolták, hogy a hatszoros olimpikon nem vett részt a csapatmunkában, csak akkor, amikor már elérhető közelségbe került a kvalifikáció.

Mohamed Aida a 2016-os gdanski világkupánFotó: Michal Fludra/AFP
Mohamed Aida a 2016-os gdanski világkupánFotó: Michal Fludra/AFP

Az olimpiára készülő válogatottól Lupkovics került ki, Mohamed pedig helyet kapott benne. Utóbbi mellett Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitány állt ki, szerinte a vívónő rutinja segíteni fog.

A pénteken újra összehívott elnökségi ülésen nem változtattak a csapaton, de úgy tűnik, hogy Lupkovics is kiutazhat Tokióba „A teljes delegáció bő keretét is megszavazta az elnökség, hogy ebből mennyi akkreditációt fogad majd el a Magyar Olimpiai Bizottság, az később dől el. Csampa Zsolt elnök ennek kapcsán elmondta, hogy a Covid-helyzet miatt, biztonsági okokból, és amennyiben lehetőség lesz erre, akkor az ötödik ember (a tartalék) is elutazik a küldöttséggel” – olvasható a szövetség oldalán.

Az elnökségi ülésen az is kiderült, hogy Udvarhelyi orvosi utasításra hivatkozva nem megy ki az olimpiára, őt Boczkó Gábor sportigazgató fogja helyettesíteni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!