Fellázadtak Mohamed Aida és az elnökség ellen a tőrcsapat tagjai

2021. május 28. – 12:04

frissítve

Fellázadtak Mohamed Aida és az elnökség ellen a tőrcsapat tagjai
A női tőrválogatott, amelyik megszerezte az olimpiai kvótát: Lupkovics Dóra, Pásztor Flóra, Kondricz Kata, Kreiss Fanni – Fotó: MVSZ

Másolás

Vágólapra másolva

A Magyar Vívó Szövetség keddi esti ülésén arról határozott, hogy a 45 éves Mohamed Aida készülhet hetedik olimpiájára, és a női tőr csapatversenyében ott lehet a magyarok között. Ő az első magyar sportoló, aki hét olimpián indulhat. A Telexnek meghatódva, elcsukló hangon nyilatkozott.

Az egyéni rangsorban legjobb helyen álló Kreiss Fanni Facebook-oldalán péntek délelőtt megjelent egy levél, aminek sokat sejtető a címe, a 7-es szám áldozatai. Kreiss mellett aláírta Pásztor Flóra, Kondricz Kata és Lupkovics Dóra is. Utóbbi, Lupkovics maradna itthon, a helyére menne tartalékként Mohamed. A levélben leírják, bántja őket, hogy Mohamed hetedik olimpiájáról több szó esik, mint magáról a csapatról, ami nagy bravúrokkal, szinte reménytelen helyzetből jutott el Tokióba.

Ők négyen most a döntés felülvizsgálatát kérik, és pénteken az elnökség ismét összeül.

Kreiss azt mondta, sokkolta őket a döntés, mert Mohamed nem volt a csapatban, amikor belekapaszkodtak az utolsó szalmaszálba is, és folyamatosan jól szerepeltek a világkupaversenyeken.

„Aida a csapatmunkában nem vett részt, a közös pszichológiai foglalkozásokat, erőnléti edzéseket nem látogatta a 2019-es sikertelen világbajnokság után. Amikor először kijutó helyen álltunk, újra elkezdett részt venni a közös felkészülésben. Ahogy egyre közelebb kerültünk a kvótához, annál több cikk jelent meg, amikben Aida sérelmezte, hogy ő miért nincs a csapatban. Mindvégig mondogattuk magunknak, hogy nem ez a lényeg, csak a kijutásra koncentráljunk, ha kivívjuk az indulási jogot Tokióba, onnantól nem lehet probléma, bizonyítani akartunk” – foglaltak állást a levélben.

Feczer Viktor edző azt szerette volna, ha az említett négyes nem változik, Udvarhelyi Gábor kapitány azonban kiállt Mohamed mellett, Lupkovics kárára. Udvarhelyi szerint a rutin segítheti ebben az esetben a fiatalságot. A másik három versenyző most Lupkovics mellett állt ki, mert együtt lettek sikeresek, és tartanak a csapategység megbomlásától.

Mohamed 1993-ban vb-ezüstérmes volt, hat egyéni vb-bronzérme van, az egyéni rangsorban Lupkovics előtt áll, az elnökség ezt a szempontot vette figyelembe a szavazásnál.

Az olimpián nyolc csapat vehet részt, egy győzelemmel már éremközelbe érhet egy válogatott, igaz a világranglista-vezető olaszok legyőzése hihetetlenül nehéz feladat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!