Mészáros Lőrinc nem tud elszakadni Felcsútról, kétlaki életet tervez új feleségével

2021. május 27. – 09:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Nem fogalmaznék úgy, hogy elköltözöm, egyszerűen csak családi, praktikus okok miatt kétlaki életet alakítunk ki” – fogalmazott Mészáros Lőrinc a Nemzeti Sportnak adott exkluzív interjúban. Orbán Viktor gyerekkori barátja Felcsúton nőtt fel, és mint mondja, nem tudna innen elszakadni, „nagyon ragaszkodom ehhez a régióhoz érzelmileg, munkahelyi és családi okokból is”.

„Azonban a mindennapok és a munkánk szükségessé tette egy budapesti bázis kialakítását is. Vagyis Felcsúton is sokat leszek továbbra is, nemcsak amikor meccs van. De akkor, ha csak tehetem, mindenképpen”

– tette hozzá. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a XII. kerületi Széchenyi-hegyen épít új villát a gazdag vállalkozó, ahova információink szerint új feleségével, Várkonyi Andreával költözik majd be.

De nem elsősorban a magánéletéről, hanem a Puskás Ferenc Akadémia idei szezonjáról kérdezte a klub elnökét Szöllősi György, Orbán Viktor jó barátja, kedvenc lapjának főszerkesztője. A felcsúti csapat története legjobb eredményét érte el idén a magyar bajnokságban, második helyen végzett a Fradi mögött, és beelőzte a Fehérvárt is.

Hiába kérdezték arról, hogy a Fehérvár tulajdonosa, Garancsi István gratulált-e a bajnoki ezüstéremhez, Mészáros kitért a válasz elől, és mindössze annyit mondott, hogy Kovács Zoltán sportigazgató sportszerűen gratulált neki, „egyúttal én is neki a bronzérmükhöz, ami persze nem esett nehezemre.”

Az üzletember szerint az akadémián tizenöt éve elkezdett munkát igazolja, hogy a záró fordulóban nyolc saját nevelésű játékos lépett pályára, és a keretben tizennégy Puskás-akadémista volt, akik közül öten ebben az idényben mutatkoztak be az élvonalban.

„Fantasztikus látni, hogy a másfél évtized alatt hova jutottunk, s talán a Puskás Akadémiának, a kormány és az MLSZ segítségével megújult kluboknak is nagy részük van az egész magyar futball és a válogatott sikerében”

– mondja Mészáros a közelgő foci-eb-ről, ahol több jelenlegi vagy volt Puskás-akadémista is pályára léphet a magyar válogatottban. Hozzátette, a klub alapítójával, Orbán Viktorral együtt ő is nagyon büszke a Felcsútról induló Eb-kerettagokra.

Bár elmondása szerint üzletileg és érzelmileg is fontos számára az eszéki futball, el kellett adnia a tulajdonrészét a helyi focicsapatban, mert az európai szövetség pénzügyi fair play szabályzata tiltja, hogy egy UEFA-sorozatban két klubban is tulajdonos, döntéshozó legyen valaki.

Az interjúban kijelenti, hogy a felcsúti focicsapatnál a nívóból nem szeretne engedni a jövőben se, „még ha túlzás is lenne azt gondolni, hogy a bronz és az ezüst után jövőre aranyérem következik”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!