Eb-aranyérmet nyert Péni István légpuskában

2021. május 24. – 17:54

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Péni István címét megvédve aranyérmet nyert légpuskában az Eszéken zajló olimpiai kvalifikációs sportlövő Európa-bajnokságon – írta meg az MTI.

A torna honlapja szerint az UTE 24 éves versenyzője a döntőben 251,3 körös teljesítményét követően szétlövésben kerekedett az izraeli Sergey Richter fölé.

„Az ismert körülmények miatt nehéz felkészülésen vagyok túl. Mesébe illő ez a győzelem. Európa-csúcs a döntőben, aranyérem, címvédés. A végén mindent kiadtam magamból. A szétlövés előtt pedig már éreztem, nem volt kérdés számomra, hogy megnyerem az Eb-t” – idézte a magyar szövetség Pénit, aki szombaton beszélt arról, hogy évek óta zaklatják sikerei miatt.

Az olimpiai kvótás Péni István márciusi doppingtesztje ugyan pozitív lett, május közepén a Magyar Sportlövők Szövetsége (MSSZ) arra jutott, hogy a fiatal sportoló szabotázs áldozata lett. Ezzel egyidőben az MSSZ elnöksége úgy döntött, hogy fegyelmi eljárást kezdeményez az Európa- és világbajnok sportlövő, Sidi Péter ellen, de addig is felfüggesztette versenyengedélyét. A gyanú szerint ugyanis Sidi tört be Péni szobájába az indiai világkupaversenyen.

Sidi Péter május 20-án közleményben utasította vissza a vádakat. Nehezményezte azt is, hogy a szövetség őt meg sem hallgatta a szállodai videóval kapcsolatban, amit hiába kért ki ő is és ügyvédje is, még nem kapta meg. Szerinte az eljárás is törvénytelen, mert nem a fegyelmi bizottság indította, hanem az elnökség.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!