Eddig két pozitív esetet regisztráltak a budapesti úszó-Eb-n

2021. május 21. – 11:09

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Mostanáig 14 ezer PCR-tesztet végeztek el a budapesti vizes Európa-bajnokságon, de ez a szám a rendezvény végére felmegy majd nagyjából 18 ezerre – mondta Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora az M4 Sport Sporthíradójában. Eddig két pozitív esetet regisztráltak, az érintetteket karanténba helyezték, gyógyulnak, az állapotuk megfelelő.

Az esemény 350 fős egészségügyi csapatát vezető szakember ugyanakkor pozitív tapasztalatokról számolt be, úgy fogalmazott „a várakozásoknál is jobban alakulnak a dolgok”.

„Ne felejtsük el, hogy minden idők legnagyobb versenybuborékját hoztuk létre. Ez egy háromrétegű buborék, amelynek belsejében, a legvédettebb helyen maguk a sportolók vannak, s összesen 3700 fő tartózkodik benne.”

Merkely arról is beszélt, hogy fontos főpróba ez a tokiói olimpia előtt, hiszen az lesz majd természetesen a legnagyobb buborék. „Az itt felhalmozott tapasztalatokat próbáljuk majd továbbadni a tokiói verseny lebonyolítóinak” – mondta a SOTE rektora.

A Semmelweis Egyetem csapata a 14. ilyen buborékot szervezte, ezek nagy része vizes sporthoz volt köthető, mint például a Nemzetközi Úszóliga (ISL) tavaly őszi, budapesti, hathetes versenye. „Az úszóknak már van tapasztalata és tudják, hogy ez értük van, hogy biztonságban minél jobb eredményt tudjanak elérni. Igyekeztünk egy élhető buborékot létrehozni, amelyben jól érzik magukat és megfelelő eredményeket tudnak elérni” – fogalmazott Merkely Béla az MTI tudósítása szerint.

A magyar csapat csütörtökön megszerezte a harmadik aranyérmét az Európa-bajnokságon, Kapás Boglárka imponáló versenyzéssel nyert 200 pillangón Hosszú Katinka előtt. Szintén 200 pillangón lett aranyérmes férfiak között szerdán Milák Kristóf, míg a magyarok első győzelmét Hosszú Katinka szállította 400 méteres vegyes úszásban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!