Valter Attila: Sírni tudnék, annyira boldog vagyok

2021. május 13. – 17:49

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Valter Attila a Giro d'Italia hatodik szakasza után átvette az összetett versenyt vezető kerékpárosnak járó rózsaszín trikót. A befutó után nyilatkozott is a rettentő nehéz napról az Eurosport kamerája előtt.

„Tudtam, hogy erősek a lábaim, jól megyek a hegyre. Nagyon motivált voltam, sírni tudnék, annyira boldog vagyok.

Próbáltam mindenkit figyelni, láttam, hogy csak picivel vannak előttem, és éreztem, hogy a lábaimban megvan az erő, hogy ezt a távolságot tartsam” – nyilatkozta angolul Valter, ami után magyarul is üzent a szurkolóknak.

„Köszönöm a lehetőséget, nagyon örülök ennek a trikónak. Köszönöm, hogy ennyien követtek, elképesztőek vagytok. Remélem, hogy sokat viszontláthattok még a tévében, hajrá, magyarok!” – mondta Valter, aki sok sikert kívánt a Tour de Hongrie-n tekerő bringásoknak is.

A szakasz utáni sajtótájékoztatón elmondta, a célja az volt, hogy minél inkább tapadjon Egan Bernalra és Remco Evenepoelra. „Tudtam, hogy csak kicsit állok jobban náluk az összetettben. Ahogy közeledtünk a befutó felé, egyre inkább hittem magamban, ami szupermotiváló volt. Az utolsó három kilométeren belül azt mondtam magamban, hogy nem hagyom, hogy elvigyék ezt a mezt” – mondta Valter.

Újságírói kérdésre beszélt egy kicsit a magyar kerékpársport helyzetéről is. Reméli, hogy jövőre Budapestről indulhat a Giro, ha már tavaly a járvány miatt ez nem volt lehetséges. „Azt hiszem, most már valamivel jobb a helyzet, mint néhány évvel ezelőtt volt. Még néhány Continental vagy ProTeam szintű csapatra lenne szükségünk, hogy még magasabb szintre kerüljünk” – mondta, és kiemelte, hogy egy nappal korábban kezdődött a magyar körverseny, amelyen idén nyolc Wolrd Tour-csapat is elindult.

Megemlítette, hogy tavaly ő nyerte a Tour de Hongrie-t, amire nagyon büszke. „Remélem, hogy ez a trikó is hatással lesz a magyar kerékpársport fejlődésére. Csak azért, mert mi nem Franciaország, Olaszország vagy egy másik bringásnemzet vagyunk, attól még nem leszünk gyengébbek. Mi is érhetünk el hihetetlen eredményeket, akárcsak az úszásban” – mondta Valter.

A formájáról azt mondta, nem lepné meg, ha még több szakaszon tudna ehhez hasonló eredményt elérni. „Ma egyáltalán nem néztem a wattmérőn a számaimat. Nem tudom, hogy rendben volt-e az erőkifejtésem, vagy sem. Az biztos, hogy annyira rossz nem lehetett. Szakasz közben nem néztem, hogy milyen hosszúak az emelkedők. Azt hiszem, jó döntés volt, hogy csak érzésből mentem” – mondta. Arra még nem gondol, hogy mennyi ideig sikerül megőriznie a rózsaszín trikót, „de az biztos, hogy a megszerzése nagy önbizalmat ad” – tette hozzá.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!