Megindult a fegyelmi eljárás a Real Madrid, a Barcelona és a Juventus ellen

2021. május 12. – 14:50

Másolás

Vágólapra másolva

Fegyelmi vizsgálat indult a Real Madrid, a Barcelona és a Juventus ellen az Európai Szuperligában tervezett részvételükkel kapcsolatban – jelentette be az UEFA. Ez a 3 csapat az, ami az eredeti 12-ből még hivatalosan nem jelezte visszalépését a Szuperligától, írja a Sky Sports.

Miután az UEFA a Szuperliga 12 alapító klubjából kilenccel megállapodott a visszaintegrálódás feltételeiről, szombaton a maradék három klub, a Real Madrid, a Barcelona és a Juventus közös nyilatkozatban ítélte el a rájuk nehezedő nyomásgyakorlást, kitartva eredeti tervük mellett, miszerint a szurkolók jelentős részének véleménye ellenére is részt vennének a Szuperligában. Jelezték, hogy tisztában vannak azzal, a projekt különböző fogadtatásra találhat, de szerintük

„felelőtlenség lenne feladni a küldetésüket, hogy hatékony és a fenntarthatóságot szolgáló válaszokat adjanak a labdarúgóipar működését fenyegető problémákra.”

Az UEFA rögtön közölte, hogy ebben az esetben fegyelmi eljárás elé néznek a csapatok, ezt indították meg most. A Juventust az Olasz Labdarúgó-szövetség elnöke, Gabriele Gravina is kizárással fenyegette meg, amennyiben nem szakítanak gyorsan, egyértelműen és végérvényesen az Európai Szuperliga tervével.

Milyen büntetés vár a kilenc Szuperliga-lázadóra?

A kilenc visszaintegrálódott klub több mint 13 millió fontot „ajánlott fel” az utánpótlás javára. Emellett egy szezonnyi bevételből félretesznek öt százalékot, és ezt a pénzt újraosztják.

Ezenfelül minden csapat közel 87 millió font pénzbírságra számíthat, ha a jövőben hasonló, nem engedélyezett szervezethez kívánna csatlakozni, illetve ennek az összegnek a felére, ha megszegik az UEFA bármely más szabályát. A Manchester United szóvivője megerősítette, hogy a tulajdonos Glazer-család személyesen fogja fedezni a klubjukra eső részt, ami várhatóan 5 és 10 millió euró közötti összegre rúg majd.

Az összegek nagyságával kapcsolatban az UEFA elnöke, Aleksander Ceferin fontosnak tartotta mejegyezni, hogy a pénzt nem teszik zsebre, az utolsó fillérig visszaforgatják a fociba.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!