Kizárják a Juventust az olasz bajnokságból, ha nem szakít végleg a Szuperligával

2021. május 10. – 16:56

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kizárással fenyegeti az Olasz Labdarúgó-szövetség elnöke, Gabriele Gravina a Juventust, amennyiben nem szakítanak gyorsan, egyértelműen és végérvényesen az Európai Szuperliga tervével.

Gravina egy nápolyi rádióadónak nyilatkozva közölte, hogy a szabályok egyértelműek: amennyiben a Juventus a Szuperliga tagja marad, mire beköszönt az olasz bajnokság következő szezonja, akkor nem szerepelhetnek a Serie A-ban.

A 12 csapattal alapított Európai Szuperligában összesen három olasz klub volt az induláskor, ám míg a Juventus – a két spanyol óriás, a Real Madrid és a Barcelona oldalán – kitart az ESL terve mellett, addig a Milan és az Internazionale már korábban jelezte, hogy visszalép a sorozattól.

A Juventus helyzetét nehezíti, hogy miután sorban kilenc bajnoki címet gyűjtöttek, idén elvesztették a bajnoki címet, amit az Internazionale szerzett meg. Ráadásul a hétvégi, Milan elleni 3-0-s hazai vereség után a Juventus már csak az ötödik helyen áll a Serie A-ban három fordulóval a szezon vége előtt, így jelen állás szerint lemaradnának a Bajnokok Ligájáról. Ha tehát nem javulnak, az ESL-től visszalépés esetén is csak az Európa-ligában indulhatnának, ami két fronton is jelentős érvágás lenne a klub számára.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!