Gulácsi Péter 2025-ig a Lipcsénél marad

2021. május 7. – 15:17

Gulácsi Péter 2025-ig a Lipcsénél marad
Gulácsi Péter az RB Leipzig színeiben véd 2021. április 16-án – Fotó: Jan Woitas / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Az RB Leipzig közleménye szerint Gulácsi Péter további két szezonra kötelezte el magát a klubnál, egy évvel azelőtt, hogy lejárt volna a szerződése.

„A klub és én 2015 óta egy különleges utat járunk be, hiszen a másodosztályból indulva tavaly már a Bajnokok Ligája elődöntőjében játszottunk, jövő héten pedig a Német Kupa fináléjában szerepelünk. Egy rendkívül sikeres időszak volt ez, amelyet szeretnénk folytatni, ráadásul a családommal is otthonra találtunk Lipcsében, a klubnál, a régióban” – idézi a honlap a játékost.

Gulácsi neve a magyar közéletben is pörgött, amikor válogatott focistaként kiállt a szivárványcsaládok mellett idén februárban. A szivárványcsaládok melletti kiállások és kampányok azután indultak el, hogy az Országgyűlés tavalydecember 15-én megszavazta az Alaptörvény módosítását, azazszigorította az örökbefogadás szabályait, és törvénybe foglalta, hogy az anya nő, az apa férfi. Gulácsi kiállása Németországban is nagy figyelmet kapott.

A Salzburgtól 2015 nyarán szerződtetett futballista egy évvel később már első számú kapusnak számított a Leipzigben, eddig 222 meccsen védett. A Bundesligában (162) és a Bajnokok Ligájában (24) is rekorder a klub történetében, ebben az idényben 42 tétmérkőzésen lépett pályára és 20 alkalommal zárt kapott gól nélkül.

(MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!