A Fradi–Mezőkövesd-meccs biztonságosabbnak tűnik, mint a teraszozás

A Fradi–Mezőkövesd-meccs biztonságosabbnak tűnik, mint a teraszozás
Elég szellősek maradtak a lelátók a Ferencváros-Mezőkövesd-futballmeccsen Fotó: Olvasói fotó

Másolás

Vágólapra másolva

A négymillió oltás után újra lehet futballmeccsekre is járni. A hosszú kihagyás és a jó idő ellenére sem rohamozták meg a Ferencváros-Mezőkövesd-meccsét, amiről több ellenzéki politikus is azt állította, hogy emiatt jöttek pont most az újabb lazítások. Megnéztük, hogyan zajlik az első olyan hazai NB I.-es meccs, ahol a jegy és a Fradi-kártya mellett a védettségi igazolvány is kötelező tartozék.

A koronavírus-járvány őszi hullámában az utolsó magyarországi futballmeccsek egyike, amelyen legálisan vehettek részt nézők, a november 8-án lejátszott Fradi-Mezőkövesd volt. Háromezren se voltak, ami szokatlan a Fradi esetében, a kétezres évek végi NB II.-es éveket idézte. Az albán Uzuni nagy meccse volt a tavalyi, Tokmacnak és Bolinak gólpasszt adott, ő maga is gólt lőtt, az első gólját a szezonban, ezt még aztán 11 követte. 3-0-ra nyert a Fradi, a Mezőkövesd ekkor biztos kiesőnek, a Fradi biztos bajnoknak tűnt. Mégis, inkább kicsit szomorkás volt a hazai drukkerek hangulata, Európában akkor már szinte sehol nem játszottak nézők előtt meccseket, érezni lehetett, hogy hosszú ideig itt se fognak.

A tavaszi nyitás után ismét egy Fradi-Mezőkövesd, de micsoda különbség. A Fradi már bajnok, a Mezőkövesd a tavalyi Üllői úti meccs után három nappal kinevezett volt fradista Pintér Attila vezetésével biztos bennmaradó, a meccs előtt akár még az ötödik helyre is volt esélye. Már napokkal korábban sejteni lehetett, hogy szombaton végre olyan meccs lesz, ahol nézők is jelen lehetnek. Kubatov Gábor Fradi-elnök egy videót tett közzé, ahol bejelentette: a Mezőkövesd elleni meccsre a jegyértékesítés megkezdődött, és a Mezőkövesd ellen vendégül látják a védekezésben résztvevőket is.

A védettségi igazolványokat is ellenőrzikFotó: Olvasói fotó
A védettségi igazolványokat is ellenőrzikFotó: Olvasói fotó

Ahogy azt előírták, a beengedésnél ellenőrizték a védettségi igazolványokat. Ehhez egy külső minikordont húztak, körülbelül 30 méterre a vénaszkenneres kaputól. Ezen a ponton a védettségi és személyigazolványt is be kellett mutatni.

A meccs előtt 30-40 perccel nem voltak túl sokan a Fradi-stadionnál, és a kezdésre sem telt meg igazán a lelátó. Tippre úgy negyedház lehet, nagyjából ötezer szurkoló mehetett ki a meccsre. A mezőkövesdi drukkereket két kézen meg lehet számolni.

A büféknél sem alakultak ki sorokFotó: Olvasói fotó
A büféknél sem alakultak ki sorokFotó: Olvasói fotó

A helyszínről érkező információink szerint a szurkolók többsége betartotta a járványügyi korlátozásokat, körülbelül háromnegyedük maszkot is hord, a biztonsági őrök és a kiszolgáló személyzet is viseli a maszkot. A drukkerek a távolságot is igyekeznek tartani, sem a büfénél, sem a beengedésnél nem alakultak ki sorok.

A B középben néhol besűrűsödtek a drukkerekFotó: Olvasói fotó
A B középben néhol besűrűsödtek a drukkerekFotó: Olvasói fotó

A B középben itt-ott sűrűbben állnak a szurkolók, de ahogy előzetesen ígérték, nincs most szervezett szurkolás, és transzparenseket sem feszítettek ki.

Egy a helyszínen tartózkodó szurkoló szerint teljesen biztonságos a meccs, a teraszokon sokkal több ember zsúfolódik össze kisebb területen, mint a lelátókon. Később kiderült, hogy mérkőzésnek 3627 nézője volt a helyszínen.

A bajnoki címét már korábban bebiztosító Fradi hozta a hazai meccsét, 2-1-re győzte le a Mezőkövesdet Tokmac két góljával. A támadó a 23. percben szerzett vezetést, majd Besirovic egyenlítése után a 89. percben lőtte be a győztes gólt. Az utolsó előtti fordulóban az is eldőlt, hogy a ZTE bennmarad az NB I.-ben, a zalaegerszegi csapat a Kisvárdával játszott 0-0-t és szerzett pontot.

Olvassa el a fürdőkből, állatkertből, moziból érkező szombati riportunkat is!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!