A Szuperliga elnöke: Olyan fenyegetéseket kaptunk, mintha megöltünk volna valakit vagy a futballt

2021. április 22. – 09:15

frissítve

A Szuperliga elnöke: Olyan fenyegetéseket kaptunk, mintha megöltünk volna valakit vagy a futballt
Florentino Pérez szomorú és csalódott – Fotó: Senhan Bolelli/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A Real Madrid múlt héten újraválasztott elnöke, Florentino Pérez kedd estére ígért tájékoztatást, végül egy napot csúszott, szerda este szólalt meg. Természetesen a 12 csapatos Szuperliga is terítékre került a Cadena Ser rádiónak adott nyilatkozatában, amiről a legnagyobb sportlap, a Marca készített kivonatot. Pérez a szakadár liga elnöke, de a Real mellett a Barcelona és a Juventus nem jelezte eddig a 12 alapítóból a visszalépését.

„Három éve dolgozunk a Szuperliga projekten, talán nem magyaráztuk el jól, mit szeretnénk, igaz, nem is adtak lehetőséget arra, hogy elmagyarázzuk. Nagyon szomorú és csalódott vagyok”

– ismerte el a műsorban.

Megerősítette, hogy a Bajnokok Ligája csoportmeccsei nem érdekesek, a nyolcaddöntőtől válik izgalmassá a sorozat, amikor már egyenes kieséses a rendszer. Ezért kell egy olyan formátum, ami az elavult régit felváltja. Úgy gondolja, amit ők kitaláltak, az jobban vonzotta volna a nézőket, jobban megfelelt volna a szurkolóknak, mert 20 elit csapat többször tudott volna egymás ellen játszani. Kalkuláltak, modelleket készítettek, és úgy érezték, hogy több pénzt tudnak így keresni, és ezzel több pénzt tudnak juttatni a kisebb kluboknak is, amikor játékost vesznek tőlük.

Azt nem árulta el, melyik angol klub vonakodott a Szuperliga-tagságtól, de arra gyanakszik, hogy az a klub fertőzte meg a többit. Az angolok kedd este egységesen jelentették be, hogy mind a hatan távol maradnak az augusztusban elindítani kívánt sorozattól.

Pérez húsz éve van a futballban, és még soha nem tapasztalt ilyen szintű agressziót az egyes nemzeti szövetségektől, valamint az európai szövetség (UEFA) elnökétől, Alexander Ceferintől. Utóbbi megfenyegette a részt vevő klubok játékosait, hogy válogatott szinten nem futballozhatnak, ha a Szuperligában pályára lépnek. Perez azt szeretné, művelt elnöke lenne az UEFA-nak.

„Olyan volt, mintha megöltünk volna valakit. Olyan volt, mintha megöltük volna a futballt. Holott mi csak megpróbáltuk valahogy megmenteni a futballt”

– állította az elnök, aki szerint a Szuperliga még nem ért véget, a szerződések élnek.

Beszélt még arról is, hogy a horvát középpályás, Luka Modrić maradása biztosra vehető a Realban, Sergio Ramost is igyekszik megtartani, Benzema eladása viszont küszöbön áll. A Real a Chelsea-vel mérkőzik a jövő héten a Bajnokok Ligája elődöntőjében. A másik ágon a City és a PSG csap össze.

A Szuperliga kisiklásáról, de a futballforradalom elindulásáról ebben a cikkben írtunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!