Két nagy brit sportcsatorna már jelezte, hogy ők sem kérnek a Szuperligából

2021. április 20. – 10:14

Másolás

Vágólapra másolva

A Sky Sports az Egyesült Királyságban, Olaszországban és Németországban közvetít futballmeccseket, a sportcsatorna közleményben jelezte, hogy semmilyen formában nem vesz részt az európai Szuperliga (ESL) előkészítésében, továbbra is eddigi partnereikkel képzelik el az együttműködést, és fontosnak tartják a futball-piramis megőrzését. Még élesebben fogalmazott a BT Sport: a válogatott meccseket is sugárzó csatorna szerint az új torna terve hosszú távon káros a brit futballra nézve. A sportág pozitív hatással van az emberek életére, és ezt meg kell őrizni. Az ESL-ről ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

12 európai futballklub jelentette be a napokban, hogy saját ligát alapítanak, ez lenne az ESL. Az alapítók között van többek között a Real Madrid, a Barcelona, a Manchester United, a Liverpool és a Juventus. Az UEFA válaszul kilátásba helyezte, hogy a Szuperliga klubjaiban játszó futballisták nem vehetnek majd részt olyan nemzetközi eseményeken, mint a világbajnokság vagy az idei Európa-bajnokság.

Az ESL és a Real Madrid elnöke, Florentino Pérez egy interjúban arról beszélt, hogy ezt úgysem lépi meg az UEFA, biztos benne, hogy a játékosok nem lesznek kitiltva az Európa-bajnokságokról és a világbajnokságokról. Ahogyan a renegát klubokat sem zárják ki a Bajnokok Ligájából és a nemzeti bajnokságokból. Szerinte a Szuperliga az egyetlen megoldás a klubok pénzügyi problémáira, a járvány rámutatott, milyen könnyen tönkre mehet a futball. Az ESL azt is orvosolná, hogy a fiatalokat egyre kevésbé érdekli a futball, ezért több, nagy téttel bíró meccset kell rendezni. Pérez szerint a kisebb csapatok is jól járnak azzal, ha a top klubok bevételei növekednek. Azt is elárulta, hogy a Szuperliga megnyerése jóval több pénzzel jár majd, mint a BL-győzelem.

A Szuperliga tervét több politikus, köztük Orbán Viktor is ellenezte. Csányi Sándor, az MLSZ elnöke szerint a Szuperliga sikere azon is múlhat, hogy az UEFA és a FIFA mennyire tud egységesen fellépni az ügyben. Az érintett csapatok edzői, játékosai sincsenek oda az ötletért; Jürgen Klopp, a Liverpool edzője azt mondta, reméli, sosem jön létre az ESL. Egyik játékosa, James Milner sincs jó véleménnyel a tervről, ő a Skynak azt mondta: „Csak a személyes véleményemet tudom elmondani. Nem szeretem, és remélem, hogy nem jön létre.”

(Nemzeti Sport)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!