Zsarolás, hogy az UEFA nézőket akar látni az Eb-n, München ezt nem garantálja

2021. április 18. – 15:09

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Német Labdarúgó Szövetség (DFB) megerősítette, a belügyminisztériumtól és a bajor államtól is arról kaptak tájékoztatást, hogy a járványhelyzet jelenlegi alakulását figyelembe véve nem lehet garantálni nézők jelenlétét a müncheni Allianz Arenában, amely az idén nyárra halasztott labdarúgó Európa-bajnokság egyik helyszíne lenne – jelentette az MTI.

A DFB szerdán úgy határozott, hogy a lelátó mindössze egyötödét tölthetik meg szurkolók, ehhez azonban nem kapta meg a szükséges politikai támogatást.

München polgármestere, Dieter Reiter reméli és bízik abban, hogy a járványhelyzet júniusra megoldódik, így engedhetnek nézőket az Allianz Arenába. A legfontosabb üzenet, hogy erre pillanatnyilag nem tudnak semmilyen garanciát vállalni. A szociáldemokrata párt (SPD) egészségügyi szakértője, Karl Lauterbach szerint az európai szövetség (UEFA) zsarolja a helyszíneket, amelyek kieshetnek a rendezők közül, amennyiben csak zárt kapus mérkőzéseket vállalnak.

A UEFA-t sürgeti az idő, hiszen a jegyeket többségében már eladták, és tudniuk kell, mekkora kapacitással működhetnek a stadionok. Az UEFA hétfőre kérte a még hezitáló három várostól – München mellett Dublin és Bilbao – a szükséges garanciákat. A többi kilenc társrendező már jelezte, hogy az adott helyszíneken mennyi nézőt szándékozik beengedni, közülük viszont egyedül az MLSZ vállalta a telt házas rendezést. Az UEFA-nak kapóra jöhet a magyarok bátorsága, mert a többieket is revolverezni tudja ezzel. Az UEFA nyilván azt szeretné elkerülni, hogy az egyik helyszín megtelik, a másik viszont kong az ürességtől.

A Fővárosi Önkormányzat amiatt panaszkodott, hogy velük senki sem egyeztetett, és az UEFA-tól tudták meg, hogy 67 ezer néző lehet a stadionban.

A német válogatott Münchenben fogadja három csoportriválisát, a világbajnok francia, az Európa-bajnok portugál, valamint a magyar csapatot, továbbá egy negyeddöntős találkozót rendeznének még Münchenben. A tornát június 11. és július 11. között Európa 12 nagyvárosában – az említetteken kívül Londonban, Bakuban, Szentpéterváron, Rómában, Koppenhágában, Bukarestben, Amszterdamban és Glasgow-ban – rendezik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!