Hosszú Katinka: Csak másodlagos, hányadik leszek a tokiói olimpián

2021. március 29. – 12:02

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka a tőle megszokottnál gyengébb időket úszott a március végi országos bajnokságon, de emiatt nem aggódik. Annak is nagyon örül, hogy egyáltalán úszhat, és versenyt tudtak rendezni a jelenlegi járványhelyzetben – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak.

„A felkészülésem éveken keresztül a folyamatos versenyzésre épült, versenyekből meg nemigen akadt jó ideig. A mögöttünk hagyott egy hónaphoz hozzátartozik az is, hogy remekül sikerült a tenerifei edzőtábor” – mondta Hosszú, aki szerint az elmúlt időszakban különösen nehéz volt úgy edzeni, hogy az úszások és a gyakorlások minőségiek is legyenek.

Hosszú Katinka a 400 méteres vegyesúszás ob-döntőjében a budapesti Duna Arénában 2021. március 26-án –Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI
Hosszú Katinka a 400 méteres vegyesúszás ob-döntőjében a budapesti Duna Arénában 2021. március 26-án –Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

„Elkényelmesítheti az embert a megváltozott helyzet, én, aki nem ehhez voltam szokva, legalábbis így jártam”

– mondta Hosszú, aki a négyszáz vegyest így is utcahosszal nyerte az ob-n, de az ideje (4:42,25) jócskán elmaradt az egyéni legjobbjától. „A média pánikol, én úszom, az időmérő pedig méri az időt” – nyilatkozta ezután Hosszú.

„Persze, számít az idő, én is jobban szeretném, ha már nem 4:42-t mutatna az óra a négyszáz vegyes után, de nekem sokkal fontosabb volt, hogy ott lehettem az ob-n, és úszhattam” – nyilatkozta. (…) De ahogy mondtam, sokkal erősebb bennem az az érzés, hogy mennyire jó, hogy itt vagyok, hogy úszhatok – tényleg nagyon élvezem! Ahogyan élvezem azt az utat is, amelyen most járnom kell – ez teljesen új szituáció nekem.

„Ehhez képest, hogy mi lesz Tokióban, egyáltalán lesz-e olimpia, s ha igen, hányadik leszek, csak másodlagos. Itt vagyok, csinálom, tolom!” – mondta.

A tokiói olimpián a tervei szerint a kétszáz és a négyszáz vegyes lesz a két fő száma, a formájáról pedig a májusi, budapesti Európa-bajnokságon fog több kiderülni. „Egyébként az Eb-ért is hálásak lehetünk, ebben a helyzetben örülök, hogy nem kell például utaznunk.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!