Hosszú Katinka: A média pánikol, én úszom

2021. március 27. – 13:18

frissítve

Hosszú Katinka: A média pánikol, én úszom
Hosszú Katinka 100 pillangón bajnok lett – Fotó: Derencsényi István/Magyar Úszó SZövetség

Másolás

Vágólapra másolva

Szombat délelőtt befejeződött az országos úszóbajnokság a Duna Arénában. A nyílt vízi világbajnok Rasovszky Kristóf 800 méteren nyert magabiztosan, Hosszú Katinka 100 pillangón a második ötvenet remekül megnyomta, és nyert Sebestyén Dalma valamint Kapás Boglárka előtt. 200 gyorson a 15 éves Veres Laura lett a győztes, Verrasztó és Hosszú előtt. Milák Kristóf 200 gyorson is bajnok lett, de a szívéhez közelebb álló 100 pillangót kell kiemelni, ahol saját országos csúcsán faragott. 50,47 mostantól a legjobb eredménye. Milák öt arannyal zárta az ob-t, és még nagyobb önbizalommal vághat bele egy hét pihenő után az olimpiai felkészülésbe.

„Illett már megúszni egy ilyen időt 2017 után száz pillangón. Vb-n, Eb-n ilyen 50.8, 50.9-ek jöttek, zavarbaejtően gyatra volt mind, úgyhogy ezt már nagyon vártam magamtól. Igazából január óta edzem komolyan, azaz még sok van a felkészülésben, lesz ennél jobb is, ebben biztos vagyok. Az Európa-bajnokságon beleugrok mindenbe, kétszáz gyors, négyszáz gyors, a szövetségi kapitány is erre biztatott. Az olimpia viszont biztonsági program lesz” – mondta Milák.

A biztonsági program valószínűleg azt jelenti, hogy a két pillangó mellett legfeljebb egy váltóban lesz ott a rajtkövön Tokióban, júliusban, és mivel a 100 gyors ütközik a 200 pillangóval, a mostani remek csúcsa (48.00) ellenére elengedi.

Hosszú Katinka azt mondta, hogy száz pillangón érezte először igazán a régi önmagát. Nem aggódik, mert ez egy teljesen más, új szituáció, és egyáltalán nem érzi úgy, hogy súlyos hátrányba került volna önmagához képest.

„A média pánikol, én úszom, az időmérő pedig méri az időt”

magyarázta.

200 gyorson a 15 éves gyulai Veres Laura okozta a nap nagy meglepetését, 200 gyorson egyedül jutott a 2 perces határ alá, és ezzel a felnőttek között is bajnoki aranyérem volt a jutalma. „Nagyon motiváló volt Katinka mellett úszni, és az, hogy a négyes pályán úszva, Katinkát megelőzve nyertem, egyszerűen fergeteges” – jelentette ki a boldog győztes.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!