Hosszú Katinka formája aggasztó, óriási javulásra van szüksége

2021. március 26. – 10:24

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az országos úszóbajnokság pénteki versenynapján előbb a férfiak, majd a nők küzdöttek meg a 400 vegyes érmeiért a Duna Arénában. A férfiaknál Verrasztó Dávid 4:13,57-et ért el, több mint egy másodperccel előzte meg Bernek Pétert. Verrasztó olimpiai indulása biztosra vehető.

A nőknél Hosszú utcahosszal nyert, megszorítani sem tudták ellenfelei, de ehhez már hozzászokhatott. Az ideje (4:42,25) elmaradt attól, amit ő maga is remélt. Néhány tizeddel gyengébb volt az eredménye, mint csütörtök délután. A tokiói olimpiai A szinttől (4:38,53) is elmaradt.

Olimpiai részvétele ettől még nincs veszélyben, mert a 2019-es világbajnokságon elért ideje miatt ott lehet Japánban, csak eközben az ellenfelei jobb erőben vannak. A nagy ellenfelek közül a japán Ohasi hat másodperccel tart előrébb, Melanie Margalis is 4:37,81-et teljesített. Hosszú folyamatos versenyzéssel szokott felkészülni az év legkomolyabb versenyére, most erre a koronavírusjárvány miatt nincs lehetősége, noha május közepén Budapesten Európa-bajnokságot rendeznek. Az olimpián mindjárt az első nap rendezik a 400 vegyest, az előny lesz, hogy kipihenten állhat rajthoz.

Összehasonlításul: Hosszú két évvel ezelőtt márciusban a Marseille-i Golden Touron 4:33,88-at úszott, a két évvel ezelőtti magyar bajnokságon pedig 4:35,69-et. 200 vegyesen 2:11,47-tel győzött a mostani bajnokságon, két éve Debrecenben 2:10,05-tel ért célba. Hosszú Katinka felkészüléséről, edzőiről ebben a cikkben írtunk.

„A második versenyem volt ebben az évben, ha így nézzük, nagyon az elején vagyunk. Az volt a cél most, hogy visszaszokjak a versenyzéshez. Szerencsére kezdem egyre jobban érezni magam mentálisan és technikailag is. Ez most jónak tűnik, erre kell rápakolni a munkát”

– értékelt az úszószövetségnek.

Milák Kristóf szenzációs formában van, 100 gyorson országos csúccsal lett bajnok, kereken 48 másodpercet teljesített. Ezzel az eredménnyel az olimpián is döntőbe lehet kerülni, ha el akar indulni. Milák ugyanis a 200 pillangó olimpiai favoritja, de a gyorsúszásban is egyre markánsabb erőt mutat, élvezi a versenyzést.

„Kipihentem egy kicsit magam, a cél előtt már erőlködtem kicsit, az úszásom sebessége megfelelő. 48 alá szerettem volna berakni, úgy terveztem, hogy bemegyek alá, sajnos erről lecsúsztam” – értékelt boldogan.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!