Gólrekorddal verték a magyarok Uruguayt a kézi-vb-n

2021. január 17. – 22:40

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar férfi kézilabda-válogatott saját gólrekordját megdöntve, 44-18-ra verte Uruguay csapatát az egyiptomi világbajnokság csoportkörének második fordulójában vasárnap, ezzel biztosította továbbjutását az A csoportból – írja az MTI.

A magyarok a Veszprémben játszó Székely Márton védéseire alapozva jól kezdték a meccset, és könnyed játékkal folyamatosan növelték az előnyüket. Negyed óra után aztán kisebb hullámvölgybe kerültek, több lövést is elrontott a magyar csapat, és technikai hibákat is vétettek, így az ellenfél csökkenteni tudta a különbséget. Néhány cserével azonban végül sikerült felrázni a válogatottat, amely így magabiztosan, 16-8-ra vezetett a szünetben.

Forrás: MTI/EPA/AFP pool
Forrás: MTI/EPA/AFP pool

A második félidőben aztán megint többet hibáztak a vártnál a magyarok, de azért érződött a két csapat közti különbség, és gyors játékkal ennek ellenére is folyamatosan növelték az előnyüket. A magyar mezőnyjátékosok közül csak Sipos Adrián nem szerzett gólt, és a kapusok is brillíroztak, az első félidőben Székely húsz lövésből tizenkettőt védett, a szünet után érkező Borbély Ádám pedig huszonkét lövésből tizenhármat fogott meg. Így nem meglepő módon kiütés lett a vége, 44-18-ra győzött a magyar csapat. Ennyi gólt vb-n még sosem dobott a magyar csapat, az eddigi rekordot az ausztrálok elleni 2013-as, 43-13-mal végződő meccs jelentette.

„Az öltözőben arra hívtuk fel a figyelmet, hogy az ilyen csapatok ellen nagyon nehéz türelmesen védekezni. Sokszor azt láttuk, hogy elveszítettük a türelmünket. Támadásban sokkal több keresztmozgást kértünk, mert akkor az ellenfél elveszíti a fonalat, könnyű gólokat tudunk lőni, és tudunk gyakorolni a jövőre nézve is egy kicsit. Azt is kértük a játékosoktól, hogy fussanak nagyon sokat, próbáljunk minél nagyobb tempót diktálni. ”

– mondta Gulyás István szövetségi kapitány a meccs után, hozzátéve, hogy látszott, hogy egy kicsit előreléptek, jobb volt a játékuk tempója, és voltak jó periódusaik, amelyekre lehet építeni

A magyarok pénteken a Zöld-foki Köztársaság 34-27-es legyőzésével kezdték a szervezés terén meglehetősen bizarr tornát, kedden 20.30 órától pedig Németország ellen zárják a csoportkört. A középdöntőbe az első három helyezett jut, azaz a magyar csapat már most bebiztosította a továbbjutását.

Eredmény, csoportkör, 2. forduló, A csoport:

Magyarország-Uruguay 44-18 (16-8)

Gíza, zárt kapuk mögött, v.: Kolahdouzan, Mousavian (irániak)

  • lövések/gólok: 60/44, illetve 58/18
  • gólok hétméteresből: 3/2, illetve 1/1
  • kiállítások: 6, illetve 4 perc
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!