Győzelemmel kezdte a kézi-vb-t a magyar férfi válogatott

2021. január 15. – 22:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Megnyerte első meccsét a magyar férfi kézilabda-válogatott az egyiptomi világbajnokságon. A Zöld-foki Köztársaság csapatát 34-27-re győzték le a csoportkör első fordulójában, péntek este Gízában.

A magyar keretből erre a meccsre Bodó Richárd, Bóka Bendegúz, Rodríguez Álvarez Pedro és Székely Márton maradt ki. A zöld-fokiak koronavírusos megbetegedések miatt csupán kilenc mezőnyjátékossal és két kapussal tudtak kiállni.

Az afrikaiak öt és fél perc után, az ötödik magyar gól után találtak be először, ám ezt követően 5-4-re felzárkóztak. A magyar válogatott gyorsan kilábalt a hullámvölgyből: Balogh Zsolt és Lékai Máté vezérletével hat találattal elhúzott. A folytatásban több hiba is becsúszott a magyarok támadójátékába – elsősorban labdaeladások –, ezek többségét pedig a zöld-fokiak gyors ellenakciókkal kihasználták, így a szünetben 19-14 volt az állás.

Bánhidi Bence és Leandro Semedo a férfi kézilabda-világbajnokság csoportkörének első fordulójában, a Magyarország–Zöld-foki Köztársaság-mérkőzésen 2021. január 15-én, Gízában – Fotó: MTI/EPA/AFP
Bánhidi Bence és Leandro Semedo a férfi kézilabda-világbajnokság csoportkörének első fordulójában, a Magyarország–Zöld-foki Köztársaság-mérkőzésen 2021. január 15-én, Gízában – Fotó: MTI/EPA/AFP

Mikler Roland az elsőhöz hasonlóan a második félidőben is fontos védéseket mutatott be, a magyar csapat így 24-15-re elhúzott. A 44. percben Sipos Adrián a harmadik kiállítása miatt végleg kivált a játékból, ezt követően ismét csökkent a különbség, de a magyarok magabiztos sikerét igazi veszély nem fenyegette.

A zöld-fokiak hiányos felállásuk ellenére végig rendkívül lelkesen játszottak, a vártnál jobban megnehezítették a magyar csapat dolgát. A legeredményesebb játékosuk Leandro Semedo volt, aki 13 lövésből hat gólt szerzett. Mikler Roland 39 lövésből 13-at védett.

A meccs után Gulyás István szövetségi kapitány azt nyilatkozta, hogy „nem volt összeszokott a csapatunk, hiányoztak az elmaradt edzőmeccsek. Nehéz a helyzet, régen játszottunk, egy kicsit döcögős az egész, tipikus első mérkőzés volt. Az ellenfelet nem rossz, nem ügyetlen játékosok alkotják, jól tudnak kézilabdázni, időnként jól olvasták a játékunkat. Számítottunk rá, hogy nehéz lesz az első meccsünk.”

Elmondta, hogy ezúttal azon kézilabdázók léptek pályára, akiknek van koronavírus-antitest a szervezetükben. „Próbáltunk a biztonságra is figyelni, mert nem lehettünk biztosak abban, hogy az ellenfélnél nincs fertőző játékos. Uruguay ellen cél a további fejlődés, a gyorsulás és a távolságok megtalálása” – mondta Gulyás.

A magyarok vasárnap az uruguayi, kedden a német válogatottal játszanak, a középdöntőbe az első három helyezett jut. (MTI)

Eredmény, csoportkör, 1. forduló, A csoport:

Magyarország–Zöld-foki Köztársaság 34-27 (19-14)
Gíza, zárt kapuk mögött, v.: Emam, Hedaia (egyiptomiak)

Magyar válogatott:
Mikler – Hornyák 4, Ancsin 7, Lékai 1, Szita 1, Bánhidi 4, Sunajko 4, cserék: Sipos 1, Győri 2, Topic 1, Balogh Zs. 4, Nagy B. 4, Hanusz 1

lövések/gólok: 51/34, illetve 46/27
gólok hétméteresből: 1/1, illetve 2/2
kiállítások: 10, illetve 6 perc

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!