A mellfogdosós videó után is maradhat a Haas pilótája az orosz milliárdos fia

2020. december 24. – 14:55

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Lezárta a belső vizsgálatot a Forma-1-es Haas-csapat újdonsült pilótájával, a 21 éves Nyikita Mazepinnel szemben. A fiatal pilóta december elején egy olyan videót töltött fel a közösségi oldalára, amelyen feltételezhetően ő fogdos és molesztál egy nőt egy autóban. Az alig félperces felvételt hamar törölték, viszont addigra már más internetes oldalakon terjedni kezdett. A Haas-csapat elítélte Mazepin „visszataszító” viselkedését, ő maga pedig bocsánatot kért „nem megfelelő viselkedése” miatt, valamint azért, hogy a videót feltöltötte az Instagramra – írta az MTI.

A Haas-csapat bejelentése szerint Mazepin jövő évi szereplését nem befolyásolja az eset. Mazepint decemberben szerződtették le egy másik újonccal, Mick Schumacherrel – a legendás hétszeres világbajnok Michael Schumacher fiával együtt, a francia Romain Grosjean és a dán Kevin Magnussen helyére, de már egy héttel később kellemetlen helyzetet teremtett a csapatnak Mazepin videója.

„A Haas F1-es csapata nem ért egyet Nyikita Mazepin viselkedésével, amelyet a közösségi média-oldalára legutóbb feltöltött videóban tanúsított, valamint az istálló visszataszítónak tartja magát azt a tényt is, hogy a felvétel egyáltalán felkerült az internetre” – közölte akkor a csapat.

A felvételen egy olasz modell, Andrea D'Ival volt, aki később maga is nyilatkozott, elmondva, hogy ő maga tette ki a videót Mazepin instagramjára, viccből. A modell szerint Mazepinnel régóta jó barátok, „Mazepin jó ember”, aki sosem okozna neki fájdalmat, vagy alázná meg. Maga Mazepin is bocsánatot kért a videóért és annak közléséért is.

Nyikita Mazepin apja a minszki születésű 52 éves Dmitrij Mazepin, aki afganisztánban katonai tolmácsként szolgált, majd a 90-es években Oroszország és Belarusz közötti üzleti kapcsolatok kiépítésében vett részt. 34 évesen a Szibur vegyipari vállalat igazgatótanácsának elnöke volt – többek között ebben a cégben kapott nemrég részesedést Vlagyimir Putyin volt veje, Kirill Samalov –, majd az Uralhim vegyipari vállalat tulajdonosa lett. A négygyerekes, válófélben lévő üzletember vagyonát 2010-ben 1,3, 2018-ban már 7,3 milliárd dollárra becsülték.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!