Orosz milliárdos fiát igazolta le az F1 amerikai csapata

2020. december 1. – 09:18

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Azt már korábban közölte a Haas Forma–1-es csapat, hogy jövőre teljesen új pilótapárossal vágnak neki az idénynek, kedden pedig be is jelentették Romain Grosjean és Kevin Magnussen egyik utódját: az orosz Nyikita Mazepint emelik fel a Forma–2-ből. Az orosz milliárdos fia, aki nem kevés szponzorpénzt visz magával új csapatához ezáltal, több évre írt alá a Haasnál.

Mazepin 2016-19 között már tesztelt kilenc napot F1-kocsiban, egy ideig a Force India (jelenleg Racing Point) fejlesztő pilótája volt. Ami az eredményeit illeti, Mazepin 2018-ban ezüstérmes volt a GP3-bajnokságban, 2019-ben a 18. lett a Forma–2-ben, ahol jelenleg egy fordulóval a bajnokság vége előtt a harmadik helyen áll, az előnye viszont csak 3 pont a honfitárs Robert Svarcman, illetve 5 pont a szintén az F1 kapujában álló Cunoda Juki előtt (ő az AlphaTaurihoz kerülhet).

Mazepin lesz az F1 történetének negyedik orosz pilótája, korábban Vitalij Petrov és Szergej Szirotkin jutott el a Forma–1-ig a jelenleg is az AlphaTaurinál versenyző, ám 2021-re jó eséllyel távozó Danyiil Kvjat mellett.

Szinte biztosra vezető, hogy Mazepin 2021-es csapattársa a Haasnál a hétszeres F1-világbajnok Michael Schumacher fia, az F2-es cím várományosa, Mick Schumacher lesz, ám a bejelentés későbbre várható a Haastól.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!