A Vörös téren lehet az újabb Tyson-Jones bokszmeccs

2020. december 4. – 12:56

Másolás

Vágólapra másolva

A moszkvai Vörös tér lehet a színhelye 2021-ben a két veterán amerikai profi bokszvilágsztár, az 54 éves Mike Tyson és az 51 éves Roy Jones Jr. második összecsapásának. A moszkvai visszavágó ötletével orosz boksz szövetség főtitkára, Umar Kremljov hozakodott elő.

A két veterán bokszoló egy bemutatómeccsen csapott össze a hétvégén, akik látták, nem rágták le a körmüket az izgalomtól, a csata döntetlent hozott. A meccsnél szinte érdekesebb volt az eseményt követő sajtótájékoztató, amikor Tyson elismerte, hogy betépve bokszolt.

Jones és Tyson: találkoznak a Vörös téren? Fotó – Joe Scarnici / Getty Images North America / AFP
Jones és Tyson: találkoznak a Vörös téren? Fotó – Joe Scarnici / Getty Images North America / AFP

„Nekem felettébb tetszett, hogy ebben az életkorban, amiben ők vannak, nagyszerű küzdelmet vívtak, és minden generációnak példát mutattak, ezzel is népszerűsítve a bokszot – nyilatkozta Kremljov a TASZSZ-nak. – Pompás lenne a visszavágót a Vörös téren megtartani. Ha kell, kész vagyok közbenjárni azért is, hogy Tyson Oroszország polgára lehessen.”

Hogy miként lett orosz állampolgár a floridai Pensacolában született Jones? 2011-tól néhány mérkőzését Oroszországban vívta (amúgy Lengyelországban és Lettországban is bokszolt), emiatt érdemelte ki 2015-ben az állampolgárságot. „Orosz vagyok!” – jelentette ki a ceremónia után, de ezt követően már csak egyszer lépett szorítóba orosz földön.

Nem ez lenne az első sportesemény a Vörös téren. 1936-ban Sztálin színe előtt játszott egymás ellen a befüvesített Vörös téren a Dinamo és a Szpartak, 2011-ben pedig gyerekeknek rendeztek jéglabdatornát.

(Az MTI nyomán)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!