Ferencváros-Juventus: 1-2

Legfontosabb

2020. november 24. – 21:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kövesse velünk élőben a Juventus-Ferencváros BL-meccset!

Ezzel az olasz csapat továbbjutott a csoportból, akárcsak a Dinamo Kijevet 4-0-ra legyőző Barcelona.

Még beleért a magyar kapus a fejesbe, de a lábai között becsorgott a labda.

Továbbra is 1-1. Négy perc lesz a hosszabbítás.

Teljesen beszorul a magyar csapat, a Juventus nagyon nyom a győzelmet jelentő második gólért. Az a taktika, hogy Bolit próbálják indítani a védők, ha labdát szereznek a saját térfelükön.

Ezúttal Bentancur lőtt: az uruguayi játékos átvette a labdát a tizenhatos vonalán, és mielőtt az lepattant volna, lőtt is. Valószínűleg nem ment volna be, de Dibusz a biztonság kedvéért beleért a lövésbe. Még kettőt cserélt Pirlo: Bentancurt Rabiot, Arthurt Ramsey váltotta.

A spanyol csatár Chiesa passzából léphetett ki, egészen az ötösig gyalogolt a labdával, a rövid sarokra tartó lövése a kapufán csattant.

Támadásra már nem futja a magyar csapat erejéből, az imént Frimpong mentett az utolsó pillanatban egy olasz támadó elől. Újabb csere a Fradinál: Lovrencsics helyett Botka, Sigér helyett Laidouni állt be.

A nemrég becserélt Morata adott remek passzt Ronaldónak, a portugál egyedül léphetett ki a tizenhatoson belül. Már Dibusz mellett is elvitte a labdát, de a kapus még valahogy utána nyúlt és szerelni tudta. Ronaldo hitetlenkedve fogta a fejét Dibusz védése után. Cserélt közben a Fradi is: Isael Zubkovot, Boli pedig Tokmacot váltotta.

A 0-0-s félidő után már 3-0 a spanyol csapatnak, Dest és Braithwaiter szerezték a gólokat, utóbbi duplázi tudott. Ha így marad, akkor a Barcelona biztosan továbbjut a csoportból.

Ez már a sokadik próbálkozása volt, most járt legközelebb a gólhoz. A másik oldalon Tokmac került helyzetbe a tizenhatoson belül, de lövését az utolsó pillanatban blokkolta Danilo. Maradt az 1-1. Közben cserélt a Juventus, Dybala helyett Morata jött be, McKennie-t Kulusevski váltotta. A kapufáig jutó Bernardeschi is lejött, Chiesa folytatja a helyén.

Blazic adta haza röviden, centiken múlott, hogy Ronaldo nem érte el a labdát, a magyar kapus becsúszva tisztázott. A budapesti meccsen hasonló szituációból két gólt is rúgott a Juventus.

Dybalát rúgták fel 30 méterre a kaputól, a megítélt szabadrúgást a portugál hosszas készülődés után a sorfalba rúgta. Megint nyom a Juventus, a Fradi alig tudja megtartani a labdát, jobbára csak védekeznek.

Az ötös sarkánál lőhetett volna a támadó, de az egyik védő az utolsó pillanatban belevetődött.

Nem volt csere egyik csapatnál sem.

Dinamo Kijev- FC Barcelona: 0-0

A Barcelonában nem játszik Messi, de Griezmann és Dembele is csak csere.

Megint sikerült megzavarni a Juventus védelmét, Lovrencsics beadása után Heister kerülhetett volna helyzetbe, de Cuadrado szerelte, szöglet jött. Zubkov beadásából nem lett helyzet, a bíró le is fújta az első félidőt.

Egymás után jönnek a beadások a szélekről, beszorul a Fradi. Komoly helyzet azonban egyikből sem alakult ki.

Egy furcsa szögletvariáció után lőhetett Bernardeschi a kapuval szemben, de lövése méterekkel fölé szállt, Dibusz nyugodtan figyelhette.

A tizenhatos vonalánál kapott labdát, tolt rajta egyet, majd a rövid alsó sarokba zúdította. Dibusz hibába repült, nem tudta elérni. 1-1.

De nem örülhet a portugál sztár, mert lesen volt, érvénytelen gól, marad az 1-0.

Könnyű dolga volt a magyar kapusnak, a fejes pont középre ment, ahol állt. Néhány perccel később Arthur lőhetett a tizenhatoson belül, de a labda messze elszállt a kapu felett, Dibusznak nem kellett védenie.

Tokmac beadása megpattant az egyik védőn, így volt jó a tizenhatoson belül érkező Uzuninak, aki úgy tudott belepiszkálni a felpördölő labdába, hogy gól lett belőle. Dicsére illeti Tokmacot, aki jól tartotta meg a labdát a pálya közepén.

Ronaldo beadása után lőhetett a kaputól körülbelül 12 méterre az argentin támadó, a magyar kapus lábbal védett. Most beszorul kissé a Fradi, de eddig jól tömörül a magyar csapat. Ez a Dybala-lövés volt a Juventus első helyzete.

A magyar válogatott játékos szerzett labdát a Juventus tizenhatos előtt néhány méterrel, vitte kicsit a labdát, majd kapura lőtt. Nem volt túl erős és jól helyzett a lövése, de beleért egy védő, ezért szöglettel jöhetett a Fradi. A szögletet kifejelik a védők, nem okozott gondot.

Cuadrado adott be veszélyesen a szélről, de labdája nem talált embert, a magasra ugró Ronaldo sem tudott belefejelni az ötösön. Dibusz Dénes nem mozdult ki a beadásra, utólag jó döntésnek bizonyult.

Nem hagyják a Fradinak, hogy nyugodtan hozzák ki a labdát, a letámadással arra kényszerítik a védőket, hogy ívelésekkel próbálkozzanak. Tokmacnak ezúttal sem lesz könnyű dolga az olasz védők között.

A Fradi kezdett, a magyar csapaté az első támadás lehetősége.

Juventus: Szczesny – Cuadrado, Danilo, De Ligt, Alex Sandro – McKennie, Bentancur, Arthur, Bernardeschi – Dybala, C. Ronaldo

Cserék: Pinsoglio (k), Israel (k), Ramsey, Morata, Chiesa, Rabiot, Dragusin, Frabotta, Portanova, Kulusevski

FTC: Dibusz – Blazic, Frimpong, Dvali– Lovrencsics G., Sigér D., Somália, Heister – Zubkov, Uzuni, Tokmac

Cserék: Szécsi (k), Őri (k), Haratin, Kovacevic, Mak, Botka, Baturina, Csontos, Boli, Isael, Laidouni

A G csoportot az FC Barcelona vezeti 9 ponttal, a második Juventusnak 6 pontja van. Ha ma este a Juventus nyer az FTC ellen, akkor az utolsó két meccs eredményétől függetlenül tovább jut a csoportból. Ugyanez igaz a Barcelonára, a spanyol csapat a Dinamo Kijev otthonában játszik. A Dinamónak és a Ferencvárosnak egy-egy pontja van, de jobb gólkülönbsége miatt az ukrán csapat áll a harmadik, még Európa-ligát érő helyen.

További meccsek a keddi játéknapon:

  • Rennes-Chelsea
  • Krasznodar-Sevilla
  • SS Lazio-Zenit
  • Borussia Dortmund-Club Brugge
  • Paris Saint-Germain-RB Leipzig
  • Manchester United-Basaksehir

„Ez a szereplés egy ajándék, büszkévé kell tennünk Magyarországot, a Ferencváros-szurkolókat. Félelem nélkül kell játszanunk, így kivédhetjük a hibákat, és megelőzhetjük a könnyű gólokat” – mondta Szerhij Rebrov a keddi mérkőzés előtt. Az ukrán edző szerint nem egy-egy játékosra kell koncentrálniuk, hanem erős kell lenniük és hinniük kell magukban. Nem gondolja, hogy a sérültek miatt gyengébb lenne a Juventus, van elég minőségi cserejátékosuk, mondta az FTC edzője.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!