Giro: Valter Attila 49 helyet lépett előre

2020. október 4. – 16:28

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Diego Ullisi nyerte a Giro d'Italia második szakaszát. Az UAE olasz bringása hajrázott legjobban az agrigentói emelkedőn. Valter Attila a rózsaszín trikós Filippo Ganna csoportjával érkezett célba.

A nyitó időfutam után az olasz körverseny egy viszonylag rövid, 149 kilométeres szakasszal folytatódott. A mezőnynek csak kisebb dombokon kellett átverekedni magát, nem volt túlzottan nehéz a terep, csak az utolsó 3,7 kilométerre kellett nagyon koncentrálni. A célig egy néhol 10 százalék közeli, de átlagosan 5,2 százalékos emelkedő vezetett fel.

Az ilyen típusú emelkedők néhány sprinternek is fekszenek, mint például Michael Matthews (Sunweb) vagy Peter Sagan (Bora-hansgrohe), de hegyimenők is jól tudnak rajta érvényesülni. Az olasz Diego Ulissi (UAE) is több hasonló profilú pályán nyert már, és nem is titkolta, hogy erre a szakaszra is rámegy.

A Giro d'Italia mezőnye a második szakasz rajta előtt, Alcamóban (Luca Bettini/AFP)
A Giro d'Italia mezőnye a második szakasz rajta előtt, Alcamóban (Luca Bettini/AFP)

A csapatával együtt jól megkomponálták az etapot, még időben, tíz kilométerre a céltól utolérték a nap elején meglépő ötfős szökevénycsoportot, majd az UAE az emelkedő aljától átvette az irányítást. Ulissinek Valerio Conti dikálta a tempót, a céltól másfél kilométerre indított először Ulissi. Őt még megkontrázta egyszer Luca Wackermann (Vini Zabú-KTM), de Ulissi újra az élre állt, nyomában Mikkel Frölich Honoréval (Deceuninck-Quick Step). A mezőnytől sikerült is elszakadniuk, csak Sagan próbálkozott üldözéssel. Sikerült is megfognia kétszáz méterre a céltól Honorét és Ulissit, de elég sok energiáját felemésztette a felzárkózás. A kicsit megpihenő Ulissi újra robbantott, és simán behúzta a szakaszt Sagan előtt, a harmadik Honoré lett.

A főmezőny, benne a rózsaszín trikós Gannával öt másodperccel később ért célba. Ebben a sorban volt Valter Attila (CCC) is, aki a 44. helyen végzett. Annak köszönhetően, hogy nem mindenki bírta a záróemelkedőt, a magyar versenyző összetettben elég sokat előrelépett, 49. helyet javítva most a 41., 1 perc 40 másodpercre van a rózsaszín trikóstól.

Eredmények:
2. szakasz, Alcamo–Agrigento, 149 km:
1. Diego Ulissi (olasz, UAE) 3:24:58 óra
2. Peter Sagan (szlovák, BORA-hansgrohe) azonos idővel
3. Mikkel Honoré (dán, Deceuninck – Quick-Step) a. i.
...43. Filippo Ganna (olasz, Ineos Grenadiers) 5 másodperc hátrány
44. Valter Attila (CCC) azonos idővel

Az összetett élcsoportja:
1. Ganna 3:40:27 óra
2. Joao Almeida (portugál, Deceuninck – Quick-Step) 22 másodperc hátrány
3. Geraint Thomas (brit, Ineos Grenadiers) 23 mp h.
...41. Valter 1:40 perc hátrány

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!