Besenczi Árpád hétéves kisfia is ott volt, mikor apjának leszakadt az ujja előadás közben

2023. november 20. – 08:06

Másolás

Vágólapra másolva

Besenczi Árpád fia is szemtanúja volt annak, mikor apja előző hét pénteken súlyosan megsérült a zalaegerszegi színház előadása közben, írja a Blikk.hu.

Mint írtuk, a Hevesi Sándor Színház színművésze és igazgatója az Indul a bakterház bakterját játszotta, mikor előadás közben beakadt a gyűrűje egy kiálló csavarba, és leszakadt az egyik ujjának egy része. A baleset díszleten kívül történt, így sem a nézők, sem a többi színész nem tudta, hogy mi történt. Besenczit azonnal kórházba vitték, megműtötték, de az ujját már nem tudták megmenteni. „A gyűrűsujjam nagy része az amputálva lett” – mondta a színház igazgatója.

A sérült színész fia, a hétéves Zsongor is játszik a darabban, és anyja szerint a padlásról látta, hogy apja kezéből ömlik a vér és összeseik a fájdalomtól. „Nagyon okos kisfiú, hatalmas lélekjelenléte volt, nem omlott össze, bár látta, hogy nagy a baj. Engem a férjem hívott, miközben úton voltam a másik három gyerekkel, és nagyon megijedtem, mert azt hittem, a fiammal van baj. Hiszen ha a férjem hív, vele nem lehet gond. Mondta, hogy félbeszakadt az előadás, de ne aggódjak, majd elmondta, mi történt, én pedig sokkot kaptam” – mondta a Blikknek Nagy Kornélia, Besenczi Árpád felesége.

Egy héttel ezelőtt szintén súlyos baleset rázta meg a színházi világot: a Nemzeti Színházban novemberi 10-én játszották a Rómeó és Júliát, amikor két színművész, Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó 2,8 métert zuhanva esett le a díszletből. Mindkettejüket kórházba szállították és még aznap este meg is műtötték őket. Szerdán Szász Júliát, csütörtökön Horváth Lajos Ottót is hazaengedték a kórházból, a Nemzetit vezető Vidnyánszky Attila pedig felmondott az igazgatói tisztségéből.

Bár a jobboldali kulturális közeg ragaszkodna Vidnyánszkyhoz a Nemzeti élén, és Csák János kulturális és innovációs miniszter sem fogadta el a lemondását, az igazgató a Hír TV-ben csütörtökön arról beszélt, a baleset egy jel volt, ami után „egy kicsit meg kell állni, és bizonyos dolgokat újra kell gondolni”.

Bár szerinte egy színház „soha nem lesz tökéletesen balesetbiztos”, de „minimalizálni kell a veszélyforrásokat”, Vidnyánszky pedig úgy gondolja, valószínűleg nem folytatná tovább a Nemzeti Színház igazgatójaként.

A Nemzeti Színházban történt baleset után több színház is felülvizsgálhatja majd a saját, biztonságra vonatkozó normáit – erről ebben a cikkben írtunk részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!