Törpe Orbán-figurát lengetett Krúbi a Szigeten, és zúgott a „mocskos Fidesz!”

2023. augusztus 15. – 22:35

Törpe Orbán-figurát lengetett Krúbi a Szigeten, és zúgott a „mocskos Fidesz!”
Krúbia Szigeten – Fotó: Sziget Official / Rockstar Photographers / Mónus Márton

Másolás

Vágólapra másolva

„Üvöltött a »mocskos Fidesz!«, mint a szar”

– foglalta össze helyszínen tartózkodó kollégánk Krúbi kedd esti szigetes koncertjét, amiről videót is készített. Szerinte rengetegen voltak a koncerten „olyan volt, mintha az összes magyar Krúbira ment volna”.

Krúbi július elején a Budapest Parkban adott koncertjén egyszer már lesmárolta Orbán Viktor bábuját. Július végi, debreceni koncertjén aztán a Viktória királynő emlékének szóló, egyperces néma csendben a közönség az ellenzéki tüntetésekről ismerős „mocskos Fidesz!” szlogent kezdte kiabálni.

Most ugyanez a produkció ismétlődött meg, Krúbi megint megcsókolta a törpe Orbán-bábut, a koncert egy másik pontján pedig a tömeg hosszú időn keresztül skandálta, hogy „mocskos Fidesz!”. Kollégánk videója a lóbálásról itt nézhető meg:

A „mocskos Fidesz!” pedig így nézett ki:

A Sziget Fesztivál évek óta a magyarországi kultúrharc tárgya, és rendszeresen a melegek megítélésében nincs egyetértés a fellépők/szervezők, valamint a kormánypárti politikusok és megmondóemberek között. Ez idén sem volt másképp, a Carson Comá-s Fekete Giorgio például azt írta a pólójára, hogy „a homofóbok buzik”, amire Bayer Zsolt kikérte magának, hogy ő nem azért homofób, mert buzi.

A Sziget idei, YouTube-on is futó reklámfilmjében egyébként elcsattant egy azonos neműek közötti csók, ami miatt a szélsőjobboldali Nemzeti Jogvédő Szolgálat bejelentést tett a Fogyasztóvédelmi Hatóságnál, akik már vizsgálatot is indítottak. Bencsik András volt kommunista, jelenlegi fideszes újságíró emiatt a Sajtóklubban nemrég már azt vizionálta, hogy a jövőben a Szigeten kötelező lesz a homoszexualitás, és a bejáratnál ezt csókkal kell majd bizonyítani.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!