„A homofóbok buzik” feliratú pólóban lépett fel a Szigeten a Carson Coma énekese

2023. augusztus 11. – 18:52

Másolás

Vágólapra másolva

„A homofóbok buzik” feliratú pólóban lépett fel a Sziget Nagyszínpadán Fekete Giorgio, a Carson Coma frontembere.

Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex
Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex

Kétség sem férhet ahhoz, hogy az új magyar rap- és poporientált könnyűzenei generáció enyhén szólva nem a zenekarokról és a gitárokról szól. Az egyik erős kivételt a budapesti Carson Coma jelenti, amely pár év alatt az ország legkeresettebb rockzenekarává vált, rendszeresen telt házas koncerteket tartanak. Az After Podcastben a zenekar felével, Héra Barnabással, Fekete Giorgióval és Gaál Péterrel beszélgettünk politikai töltetű dalszövegekről, gyanús módon lemondott brüsszeli koncertről és az új hangzásukról.

A magyar kormány fennhatósága alatt álló brüsszeli Liszt Ferenc Intézetben kamuszagú indokkal lemondták májusban a zenekar koncertjét, de erről beszélni annyira nem szeretnek. „Faszom akar arról beszélni, hova miért nem hívtak el, ha helyette zenélhetnénk is” – mondta korábban Fekete Giorgio.

Az idei Sziget Fesztivál első napján a Florence + the Machine ismét fantasztikus főfellépőnek bizonyult, de a nap legjobb koncertjét egy háromfős jazztrió, a Comet Is Coming adta. Megnéztük még a lassan húszéves Foals meglepően korai sávba rakott koncertjét, illetve a svéd Viagra Boys punkzenekart is, akikről még ma is nehéz elhinni, hogy teljesen józanul léptek fel a színpadra. Első napi koncertbeszámolónkat a Szigetről itt lehet elolvasni.

Arról is írtunk, hogy az idei Szigeten nincs por, több a zöldfelület, tisztábbak a mosdók, de az árak brutálisak. Egy gírosztálért akár 7500 forintot is elkérnek, de a dobozos sör ára is közeledik a 2000 forinthoz. Cserébe sokkal élhetőbbnek tűnik a Hajógyári-sziget, mint tavaly. És megtaláltuk a Sziget egyik legbrutálisabb kajaszörnyét is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!