Kemény hangvételű felvételen fakadt ki Britney Spears a gondnokságáról

2022. augusztus 29. – 11:57

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kíméletlenül őszinte hangfelvételt posztolt vasárnap este a YouTube-csatornáján Britney Spears, melyben a tavaly novemberben megszüntetett gondnokságának részleteit vesézte ki. A kizárólag egy hangsávból álló, nem listázott videót később törölték, és az énekesnő Twitteréről is eltűnt, de több rajongói oldalon is meg lehet még hallgatni – írja a Hollywood Reporter.

A lap összefoglalója szerint Spears azzal kezdte a 22 perces felvételt, hogy elmondta, olyan dolgokról fog beszélni, amiket eddig nem osztott meg a vele készült interjúkban gondnokságáról, mert félt attól, hogy mások mit fognak erről gondolni. Az énekesnő a legelején kezdte a dolgokat, elmondta, hogy 25 évesen kezdődött a gondnoksága, de saját bevallása szerint máig nem tudja, hogy pontosan mit követett el. Mint mondta, egyik nap még brit akcentussal beszélt egy orvossal, hogy felírja neki a gyógyszereit, három nappal később meg már kommandósok voltak a házánál három helikopterrel. Az egész folyamatot beindító estéről azt mondta, több száz paparazzi videózta őt egy mentőautó ablakán keresztül, miközben lefogták őt egy hordágyon.

„Most már tudom, hogy mindez előre el volt tervezve, egy nő dobta fel az ötletet a szüleimnek, és abban is segített, hogy az egész valósággá váljon. Az egész meg volt tervezve, nem voltak drogok a szervezetemben, nem ittam, nem volt semmi más, csak színtiszta bántalmazás, aminek még a feléről sem beszéltem”

– mondta Spears, hozzátéve, hogy az apja a gondnokságán keresztül akarta irányítani őt, olyannyira, hogy a visszaemlékezése szerint ennek első napján azt mondta, hogy mostantól ő Britney Spears, és az ő kezében összpontosulnak a dolgok.

Az énekesnő szerint a gondnokság mindenre kiterjedt: minden lépését megfigyelték, megmondták neki, hogy hova mehet és hova nem, és mindennap azt hallgatta, hogy kövér, ezért edzőterembe kell járnia. Ettől rettenetesen demoralizáltnak érezte magát, egy senkinek, de nagyon félt, tudta, hogy képesek őt bántani, ezért jó képet vágott az egészhez, és mindent megtett, amit kértek tőle. Spears azt is hozzátette, hogy tizenöt évig turnézott, de 30 évesen így is az apja szabályai szerint élt, az anyja, a testvére és a barátai pedig végignézték az egészet.

Spearsnek olyan turnékat kellett bevállalnia, amikhez semmi kedve nem volt, de nem tudta felvenni a kesztyűt az apjával szemben, amikor pedig egy táncmozdulatot kifogásolt, az apja perrel fenyegette. Mint mondta, sírva vette fel Jamie Spearsnek a telefont, és azt kérdezte tőle, hogy miért teszik ezt vele, ő viszont csak annyit mondott erre, hogy az orvosokra kell hallgatnia, ők majd megmondják, mit kell tennie, ő pedig nem tud segíteni rajta. Végezetül azt is hozzátette, hogy nem muszáj elmenni a kórházba, de ha megtagadja ezt, akkor bíróságra mennek, és lesz egy nagy tárgyalás, amit el fog veszíteni, mert mellette sokkal többen állnak, míg a lányának még ügyvédje sincs.

Az énekesnő azt mondta, a gondnoksága alatt úgy bántak vele, hogy emiatt már Istenben sem hitt, és azon is elmélkedett, hogy a családja és a segítőik hogyan úszták meg az egészet. Ezzel összefüggésben a #FreeBritney-mozgalomról is beszélt, mint mondta, nem értette, hogy miért harcolnak érte idegenek az utcán, miközben az anyja és a testvére nem tesznek semmit. Emiatt az énekesnő úgy érezte, hogy a családja igazából elégedett volt azzal, hogy őt tekintették a sztori főgonoszának, szerinte máskülönben ott kellett volna állniuk az ajtajánál, hogy kiszabadítsák őt. A családja felelősségét ennél konkrétabban is éreztette, külön kitérve az anyjára, akit korábban is hibáztatott már – mint mondta, Lynn Spears sosem állt ki mellette, pedig nagyjából két másodperc alatt találhatott volna neki egy ügyvédet, ha akart volna.

Britney Spears azzal zárta a felvételt, hogy azért osztotta meg ezt most, mert szeretné, ha tudnák, ő is csak ember, aki áldozatnak érzi magát, és anélkül nem tud továbblépni, hogy beszélne ezekről a dolgokról. „Ha te is egy furcsa, introvertált különc vagy, aki gyakran érzi egyedül magát, akkor tudd, hogy az én életem sem volt könnyű, és nem vagy egyedül” – tette hozzá végül. Az énekesnő egyébként korábban megerősítette, hogy mindent feltáró könyvet ír az életéről, de a jelek szerint már ezt megelőzően is szeretne beszélni az őt ért sérelmekről. Britney Spears apjának gondnokságát hosszas huzavona után tavaly szeptemberben függesztették fel, novemberben pedig egy újabb tárgyaláson végleg kikerült a gondnokság alól.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!