A Spotify figyelmeztetést tesz közzé a vírusról és oltásról szóló podcastjaiben

2022. január 31. – 06:09

Másolás

Vágólapra másolva

A Spotify figyelmeztetést fog közzétenni minden olyan podcastban, amelyben szó esik a Covidról, a figyelmeztetés elirányítja a hallgatókat egy olyan oldalra, ahol linkeket találhatnak megbízható forrásokhoz, közölte a cég. Emellett nyilvánosságra fogják hozni a régóta létező „platform-szabályzatukat”, amelyeket a belső csapatuk fejlesztett ki.

Mindezzel a cég arra a vitára reagál, amely Joe Rogan egyébként hipersikeres és hiperhallgatott podcastsorozata miatt robbant ki, ebben ugyanis félrevezető és fals információk hangoztak el a vírusról és az oltásokról, mire Neil Young közölte, hogy vagy Rogan vagy ő kap teret a Spotifyon, de ő nem akar egy platformon szerepelni vele. A cég erre Young anyagait távolította el, mire más zenészek szolidaritásukat fejezték ki Younggal, például Joni Mitchell, vagy Nils Lofgren. Harry herceg és felesége, Meghan Markle is aggodalmukat fejezték ki a Spotifyon elérhető dezinformációk miatt.

Közben Joe Rogan is megszólalt, azt mondta, ezek a beszélgetések valós időben készülnek, sokszor a kezdéskor még ő maga sem tudja, miről fognak beszélgetni, így senki ne csodálkozzon, hogy az álláspontja, a megszólalásai nem mindig csiszoltak. Szerinte ugyanakkor pont ez a varázsa a dolognak. Azt is mondta, hogy elnézést kér a Spotifytól, hogy ilyen helyzetbe hozta őket, és köszöni nekik, hogy kiállnak mellette, foglalja össze 10 perces Insta-megszólalás lényegét a Verge.

Januárban több mint 250 tudós, orvos és nővér írt alá egy, a Spotifynak címzett levelet, és kérték a szolgáltatót, hogy figyelmeztesse a hallgatókat a félretájékoztatás veszélyeire.

A Spotify részvényeinek értéke egyébként az elmúlt egy hónapban mélyrepülésben vannak, értékük egynegyedét elvesztették.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!