Neil Young zenéi már nem elérhetők a Spotifyon, ő kérte a törlésüket egy oltásszkeptikus podcast miatt

2022. január 27. – 10:08

Neil Young zenéi már nem elérhetők a Spotifyon, ő kérte a törlésüket egy oltásszkeptikus podcast miatt
Fotó: Matt Winkelmeyer / Getty Images via AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Neil Young nem kíván egy platformon szerepelni a Spotifyon podcastelő, tömegek által követett Joe Rogannel, mert szerinte az 54 éves kommentátor, műsorvezető hamis információkat terjeszt a podcastjában, és ezzel a Spotify is potenciális veszélynek teszi ki a hallgatóit. „Megkaphatják Rogant vagy Youngot. De egyszerre a kettőt nem” – írta a mostanra eltávolított nyílt levélben az előadó.

A Spotify a Washington Post megkeresésére közölte, hogy bár nagyon sajnálják Young kérését, eleget tesznek neki, és hangsúlyozták, hogy a járványügyi témákban részletesen kidolgozott szabályok szerint járnak el, ezért már 20 000 podcastepizódot töröltek a tárból a járvány kezdete óta. „Tiszteletben tartjuk Neil kérését, hogy távolítsuk el a zenéit a Spotifyról, de reméljük, hogy rövidesen visszatér majd hozzánk.”

Egyébként nem Young az egyetlen, aki felszólalt Rogan ellen: januárban több mint 250 tudós, orvos és nővér írt alá egy, a Spotifynak címzett levelet miatta, és kérték a szolgáltatót, hogy figyelmeztesse a hallgatókat a félretájékoztatás veszélyeire – írja a CNN.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!