Joni Mitchell csatlakozott Neil Younghoz, kérte zenéi törlését a Spotifytól

2022. január 29. – 13:30

Joni Mitchell csatlakozott Neil Younghoz, kérte zenéi törlését a Spotifytól
Fotó: Samuel Corum / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Barátja, Neil Young melletti kiállásként, a Spotify felelősségét hangsúlyozva kérte a zenei szolgáltatótól dalai törlését a kilenc Grammy-díjas Joni Mitchell. A 78 éves kanadai énekesnő-dalszerző a hivatalos oldalán közzétett bejegyzésében azt írta:

„Felelőtlen emberek hazugságokat terjesztenek, amiért mások az életükkel fizetnek. Szolidaritásom jelélül kiállok Neil Young mellett és a világ tudósai és orvosi közösségei mellett”.

Mitchell azt a nyilvános, Spotifynak címzett levelet is belinkelte, amit januárban több mint 250 tudós, orvos és nővér írt alá, és amiben arra kérték a szolgáltatót, hogy figyelmeztesse a hallgatókat a félretájékoztatás veszélyeire. Minderre azért volt szükség szerintük, mert a Spotifyon podcastelő, tömegek által követett Joe Rogan hamis információkat terjeszt a podcastjában.

Ugyanezek okok miatt szólította fel a Spotifyt Neil Young is, és kérte zenéi törlését. Young azt írta nekik:. „Megkaphatják Rogant vagy Youngot. De egyszerre a kettőt nem”. Young azt is írta, Rogan félretájékoztatása miatt a Spotify potenciális veszélynek teszi ki a hallgatóit.

A szolgáltató a kérésnek eleget tett, és azt válaszolták, már számtalan podcastet töröltek, továbbá, hogy tiszteletben tartják a zenész kérését, de azért remélik, rövidesen visszatér hozzájuk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!