Orbán találkozott a volt EU-biztossal, aki az exfőnökével és Muskkal is összerúgta a port

2024. október 22. – 09:37

Másolás

Vágólapra másolva

„Kiváló találkozó Orbán Viktorral Budapesten” – posztolta hétfőn Thierry Breton X-re.

Nem ez az első alkalom, hogy az Európai Bizottság belső piacért felelős extagja Magyarországon jár. Például 2022-ben Zalaegerszegen tekintett meg egy tesztpályát és harcjárműgyárat, tavaly pedig Várpalotán lőszergyárat. 2022-ben viszont a benzinárstop miatt üzengettek egymásnak a magyar kormánnyal.

Breton azzal posztolt a találkozóról, hogy az EU stratégiai autonómiája egy soha véget nem érő harc, amit mindig mindenkivel meg kell erősíteni, és az Egyesült Államok elnökválasztása előtt járt a magyar fővárosban, ami új kor kezdetét jelenti majd.

„Fel kell készülnünk”, hogy támogassuk Európa védelmét, autóiparát és technológiai ágazatát, a miniszterelnökkel pedig az EU Tanács soros magyar elnökségének „kontextusában” találkozott, írta a Politico kérdésére. „Továbbra is kapcsolatban leszek a vezetőkkel, hogy biztosítsam, ez marad a kulcsfontosságú prioritás a jólétünkhöz, a biztonságunkhoz és a demokráciánkhoz. A jövőnkhöz és a gyermekeink jövőjéhez.”

Az Európai Bizottság a Politico szerint külön tervvel készül, ha Donald Trump republikánus jelöltet választanák meg. Breton viszont szeptemberben lemondott a tisztségeiről és nem lesz benne a várhatóan decemberben újjáalakuló testületben sem, mert szerinte a főnöke, Ursula von der Leyen bizottsági elnök áskálódott ellene.

A volt biztos korábban Trump egyik fő támogatójával, Elon Muskkal is többször összerúgta a port X-en. A techmilliárdos egy alkalommal bazmegelős mémmel válaszolt neki.

Címlapkép: Thierry Breton / X

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!