A bejárat előtt tartóztattak fel egy férfit, aki állítólag meg akarta ölni Donald Trumpot a kaliforniai gyűlésén

2024. október 13. – 23:03

Másolás

Vágólapra másolva

Az utolsó pillanatban tartóztattak fel a helyi rendőrök egy lőfegyverekkel és kamu belépővel felszerelkezett férfit, aki éppen Donald Trump exelnök, és aktuális republikánus elnökjelölt szombati kampánygyűlésére igyekezett bejutni a kaliforniai Coachella-völgyben – írja a New York Post.

A Riverside megyei seriff, Chad Bianco tájékoztatása szerint a Trump gyűléséhez kirendelt rendőrök helyi idő szerint délután öt körül tartóztattak fel egy fekete SUV-t nagyjából egy kilométerre a bejárattól. Az autó sofőrje egy VIP és egy sajtóbelépőt mutatott fel, a rendőrök viszont gyanúsnak ítélték meg ezeket, úgyhogy átkutatták a férfi autóját. Így kiderült, hogy egy sörétes puska, egy megtöltött pisztoly és egy nagy kapacitású tár is volt nála, engedély viszont nem.

„Valószínűleg megakadályoztunk egy újabb merényletkísérletet” – mondta Bianco. A rendőrségi tájékoztatásból az is kiderült, hogy a Las Vegas-i, Vem Miller nevű férfi regisztrált republikánus, továbbá „szuverén állampolgárnak” vallja magát, akire csak akkor vonatkoznak a törvények, ha ahhoz ő is hozzájárul. Ez Magyarországon is ismerős lehet, szinte biztos, hogy ugyanarról a konteóról van szó, mint amire két éve hivatkozott egy férfi, amikor megpróbálták igazoltatni Balatonszemesen.

A seriff azt mondta, legutóbbi ismeretei szerint a férfi nem volt nyilatkozott semmit a nyomozóknak. Millert egyébként még szombaton ki is engedték 5000 dolláros óvadék ellenében, a Secret Service pedig jelezte, tudott a letartóztatásról, de az nem befolyásolta a működésüket. Bianco arról is beszélt, hogy egy másik férfit is kihallgatott az FBI, miután a bombakereső kutyák többször is veszélyesnek jelezték. Ez volt a harmadik eset, hogy Trump életére törtek a kampánya kezdete óta:

előbb július 13-án lőtték meg a pennsylvaniai Butlerben tartott választási gyűlésén, ahol a füle sérült meg, majd szeptember közepén is lövések dördültek el a közelében.

Donald Trump a kaliforniai Coachella közelében tartott kampánygyűlésén egyebek mellett arról is beszélt, hogy nagyon aggódik a következő három-négy hónap miatt, mert ha nem változik semmi Amerika vezetésében, akkor ki fog törni a harmadik világháború. Trump szeret a harmadik világháborúval riogatni, korábban többször is kijelentette, hogy az eljöhet, ha nem ő nyeri az elnökválasztást.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!