Lövések dördültek el Trump közelében, egy férfi tervezhetett merényletet a volt elnök ellen

2024. szeptember 15. – 21:25

Másolás

Vágólapra másolva

A Trump-kampány vasárnap azt írta, hogy Donald Trump volt elnök biztonságban van egy környezetében történt lövöldözés után. Az FBI néhány órával később azt közölte, hogy vizsgálják a Donald Trump ellen elkövetett, merényletkísérletnek tűnő esetet – számolt be a CNN.

„Trump elnök biztonságban van a környezetében történt lövéseket követően – írta Steven Cheung, a Trump-kampány szóvivője egy közleményben. A republikánus elnökjelölt a West Palm Beach-i Trump International Golf Clubban golfozott mikor a lövések eldördültek. Később a floridai Martin megyei seriff hivatala azt közölte, hogy őrizetbe vettek egy gyanúsítottat, aki a hatóságok szerint kapcsolatba hozható a golfpályánál történt incidenssel.

Trump a történtek után egy adománygyűjtőinek küldött emailben azt írta, hogy biztonságban és jól van.

„Lövések dördültek a környezetemben, de mielőtt a pletykák elszabadulnának, szeretném, ha ezt hallanák először: biztonságban vagyok és jól érzem magam”

– írta. Majd azzal zárt rövid üzenetét, hogy soha nem adja meg magát.

A Secret Service az X-en közölte, hogy a Palm Beach megyei seriff hivatalával együttműködve vizsgálják a Trumpot érintő incidenst. A Secret Service szerint az eset helyi idő szerint nem sokkal délután 2 óra előtt történt. Trump fia, Donald Trump Jr. azt állította X-en, hogy a bokrok között egy AK-47-est találtak.

Trump demokrata kihívója, Kamala Harris a történtek után azt írta: őt is tájékoztatták arról, hogy lövések dördültek Trump floridai birtokának közelében. „Örülök, hogy biztonságban van. Az erőszaknak nincs helye Amerikában” – tette hozzá Harris.

Donald Trumpot, az Egyesült Államok korábbi elnökét és a novemberi elnökválasztáson újrainduló republikánus elnökjelöltet július 13-án lőtték meg a pennsylvaniai Butlerben tartott választási gyűlésén. A 20 éves elkövető több embert eltalált, miután leadta lövéseit. Donald Trumpnak pedig csak a füle sérült meg, egy résztvevő halálos lövést kapott, ketten pedig megsérültek a lövöldözésben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!