Egy pár csizmát rendelt a Sheinről egy 18 éves brit egyetemista, kinyitotta a csomagot, és egy élő skorpiót talált benne

2024. október 12. – 08:30

Másolás

Vágólapra másolva

A bristoli egyetem 18 éves hallgatója, Sofia Alonso-Mossinger nemrég rendelt egy pár csizmát a Sheinről. A csomag meg is érkezett hozzá, azonban amikor kibontotta azt, észrevette, hogy a csizmák mellett egy skorpió is van benne – írja a BBC.

„Azt hittem, hogy egy játék, amíg meg nem mozdult” – mondta Alonso-Mossinger, hozzátéve, hogy „elég ijesztő” volt. Mikor rájött, hogy egy élő skorpióról van szó, először az jutott eszébe, hogy, álmodik, de aztán megrémült az állattól. Végül visszahúzta a csomagolás cipzárját, hogy bezárja abba a skorpiót.

Alonso-Mossinger szobatársa, a szintén 18 éves Phoebe Hunt azt mondta: sikoltozást hallott, és kirohant, hogy megnézze, mitől ijedt meg ennyire Alonso-Mossinger. Azt mondta: nem volt túlságosan feldobva, hogy egy skorpió van a lakásban. „Őszinte leszek, először azt mondtam, hogy öljük meg, de mindenki más azt mondta, hogy az nem lenne emberséges, úgyhogy felmerült, hogy átrakjuk a ruha csomagolásából egy ételtartóba”.

Később megjelent Oliver James, egy másik lakótársuk, aki zoológiát tanul. Ő egy konyhai fogóval tette át a skorpiót egy műanyag edénybe. „Kicsit idegőrlő volt” – mondta – „mivel senki nem tudta, mennyire mérgező”.

A lakótársak ezután egy konyharuhával vizet adtak az állatnak, amit az azonnal megivott. Néhány kartondarabot is adtak neki, hogy el tudjon bújni alatta.

Ezután kapcsolatba léptek egy különleges állatok mentésével foglalkozó szervezettel, ami néhány órán belül küldött egy szakértőt, aki begyűjtötte az állatot. Chris Newman, a szevezet munkatársa szerint meglepően gyakoriak az ilyen potyautasról szóló jelentések. Az ilyen típusú skorpiók csípése szerinte potenciálisan életveszélyes lehet, de egy átlagos felnőttnek csak egy nagyon rossz napot okozna. „Eléggé aggasztó, hogy ez a második, amelyik egy hónapon belül így érkezett.” – mondta.

Alonso Mossinger most már jól van, és úgy érzi, hogy ez így utólag egy vicces történet, akkor is, ha először megijedt a skorpiótól.

A Shein belső vizsgálatot indított az eset miatt, és megállapította, hogy minden rendben van a helyszínen, ahol az érintett csizmákat csomagolják. „Helyszíni csapataink ellenőrizték a szállítmányok csomagolási folyamatát, és elvégezték a raktárunkban lévő áruk ellenőrzését, és megerősítették, hogy minden szabványos működési folyamatot betartottak” – írták.

Az ételtartóban mozgó skorpióról készült videót itt lehet megnézni:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!