Elon Musk szerint csak viccelt, amikor arról posztolt, hogy Biden és Harris ellen még nem követtek el merényletet

2024. szeptember 17. – 06:50

Másolás

Vágólapra másolva

„És senki sem próbál merényletet elkövetni Joe Biden vagy Kamala Harris ellen” – reagált Elon Musk, a Tesla és az X vezérigazgatója a republikánus elnökjelölt, Donald Trump ellen megkísérelt merénylet hírére az X-en.

A bejegyzést később törölte az elnökválasztáson nyíltan Trumpot támogató Musk, ám a politikusokat védő Secret Service figyelmét így sem kerülte el. A szervezet szóvivője a Reuters cikke szerint azt közölte, hogy tudnak Musk posztjáról, de nem kommentálják az ügyet. „Azt azonban elmondhatjuk, hogy a Secret Service minden, a védenceinket érintő fenyegetést kivizsgál.”

A szóvivő azt nem árulta el, megkeresték-e Muskot, aki a követő posztokban igyekezett úgy beállítani törölt bejegyzését, mintha csak viccelt volna. „Nos, az egyik lecke, amit megtanultam, hogy csak azért, mert mondok valamit egy csapatnak, és ők nevetnek, még nem jelenti azt, hogy ez olyan vicces X-posztként is” – írta.

A Fehér Ház közleményben ítélte el Musk posztját. Szerintük ez a retorika felelőtlen, és soha nem szabad az erőszakkal viccelődni vagy azt bátorítani.

Vasárnap a Donald Trumpot védő titkosszolgálat emberei lövéseket adtak le annak a West Palm Beach-i golfpályának a közelében, ahol a volt elnök, jelenlegi republikánus elnökjelölt tartózkodott, miután a közelben, egy bozótos területen egy fegyveres férfit észleltek. A férfi 250-450 méterre volt a politikustól, aki a Trump International Golf Club területén golfozott. Menekülés közben két hátizsákot és a támadáskísérletnél használt gépkarabélyt hátrahagyta. Az 58 éves Ryan Routhot később elfogták. Hétfőn már bíróság elé is állították, és egyelőre kétrendbeli lőfegyverrel való visszaélés miatt emeltek vádat ellene. Emellett merényletkísérlet miatt is nyomoznak. Minderről bővebben itt írtunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!