Lemondott Kimberly Cheatle, a Secret Service igazgatója

2024. július 23. – 17:05

Másolás

Vágólapra másolva

Lemondott Kimberly Cheatle, az amerikai elnökök védelmét ellátó Secret Service igazgatója miután az ügynöksége nem tudta megakadályozni a Donald Trump elleni merényletet július 13-án egy pennsylvaniai kampánygyűlésen, és ezért republikánusok és demokraták egyaránt lemondásra szólították fel.

„A közelmúlt eseményeinek fényében nehéz szívvel hoztam meg a nehéz döntést. hogy lemondok az igazgatói posztról” – írta Cheatle levelében, amelyben azt is újra elismerte, hogy kudarcot vallottak július 13-án, és igazgatókén teljes felelősséget vállal.

Cheatle-t hétfőn hallgatták meg a képviselőház bizottságának tagjai, de akkor nem volt hajlandó lemondani. A meghallgatáson Cheatle bevallotta, hogy a Ronald Reagan elleni 1981-es merényletkísérlet óta nem hibázott ekkorát a titkosszolgálat. A Secret Service igazgatója kijelentette, hogy vállalja a teljes felelősséget, de még mindig úgy érzi, hogy ő a legalkalmasabb az igazgatói pozíció betöltésére.

Szinte teljes össztűz alá vették mind a republikánus, mind a demokrata képviselők Cheatle-t. Részletes válaszokat követeltek tőle az arról szóló kérdésekre, hogy pontosan milyen hibákat követett el a Secret Service a merényletkísérlet napján, de az igazgató több esetben sem tudott a támadás körülményeiről szóló kérdésekre konkrét válaszokat adni. Cheatle többször mondta, neki is hasonló kérdései vannak, amikre később választ adhat majd egy részletes jelentés, de csak azután, hogy a Szövetségi Nyomozóiroda (FBI) lezárja az ügyben a nyomozást.

(via CNBC)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!