Közös levélben szólították fel lemondásra a republikánusok és a demokraták a Secret Service igazgatóját

2024. július 23. – 09:11

Másolás

Vágólapra másolva

Demokrata és republikánus kongresszusi tagok egyaránt felszólították Kimberly Cheatle-t, az amerikai elnökök védelmét ellátó titkosszolgálat igazgatóját, hogy mondjon le a Donald Trump elleni merényletkísérlet nyomán, írja a BBC.

A hétfői meghallgatáson csak úgy izzott a levegő a tárgyalóteremben. Ott Cheatle bevallotta, hogy a Ronald Reagan elleni 1981-es merényletkísérlet óta nem hibázott ekkorát a titkosszolgálat. A Secret Service igazgatója a lemondására vonatkozó megjegyzésekre reagálva kijelentette, hogy vállalja a teljes felelősséget, azonban a még mindig úgy érzi, hogy ő a legalkalmasabb az igazgatói pozíció betöltésére.

A képviselőház felügyeleti bizottságának republikánus elnöke, James Comer és a bizottság legmagasabb rangú demokrata tagja, Jamie Raskin a hétfői meghallgatást követően közös levélben szólították fel Cheatle-t a lemondásra. „Ma nem adott választ a legalapvetőbb kérdésekre, és nem biztosította az amerikai népet arról, hogy a Secret Service tanult a hibáiból. Felszólítjuk önt, hogy mondjon le igazgatói tisztségéről, hogy az új vezetés minél gyorsabban kezelhesse ezt a válságot” – írták.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!