Orbán a washingtoni NATO-csúcs után találkozik Donald Trumppal

2024. július 11. – 08:45

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Viktor a washingtoni NATO-csúcstalálkozó után Floridában meglátogatja Donald Trump volt amerikai elnököt, a Republikánus Párt jelenlegi elnökjelöltjét. A Bloomberg információi szerint a találkozóra csütörtökön kerül sor Trump Mar-a-Lago nevű birtokán. Orbán és Trump idén márciusban ugyanitt találkoztak egymással.

A Bloomberg szerint Orbán floridai útja valószínűleg felerősíti majd azokat az aggodalmakat, amelyek szerint a magyar miniszterelnök közvetítőként működik Trump és Vlagyimir Putyin orosz elnök között. Ugyanakkor a látogatás részleteit ismerő, névtelenséget kérő forrás inkább informális találkozónak nevezte Orbán és Trump újabb egyeztetését. Hozzátette, Trump nem kérte Orbántól, hogy bármilyen orosz-ukrán békeszerződés megteremtésében segédkezzen.

Orbán Viktor és Donald Trump lehetséges találkozójáról kérdéseket küldtük a miniszterelnök sajtófőnökének, Havasi Bertalannak. Amint választ kapunk, frissítjük a cikket. Trump kampánycsapata egyelőre nem reagált a Bloomberg megkeresésre a találkozóval kapcsolatban.

Orbán néhány napja a Bildnek adott interjút, amelyben többek között „a béke emberének” nevezte Donald Trumpot (arról, hogy a republikánus elnökjelölt mennyire az vagy nem az, ebben a cikkben írtunk részletesen). Orbán kifejtette, szerinte jót tenne a világpolitikának, ha Trump visszatérne a Fehér Házba, ezért nagyon bízik a győzelmében.

A NER és az amerikai jobboldal komplex stratégiai, ideológiai és hatalomtechnikai kapcsolatáról ebben a cikkben írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!