Fico állapota továbbra is súlyos

2024. május 22. – 15:55

Másolás

Vágólapra másolva

A múlt héten meglőtt Robert Fico szlovák kormányfő állapota stabil, de az elszenvedett sérülések mértékének és komolyságának megfelelően továbbra is súlyos – mondta Robert Kaliňák szlovák védelmi miniszter a sajtónak szerdán az Új Szó tudósítása szerint.

„Továbbra sem időszerű beszélni a kormányfő átszállításáról Pozsonyba, erre az elkövetkező néhány napban biztosan nem kerül sor”, közölte Kaliňák hozzátéve, hogy „még nem jelenthetjük ki, hogy már a páciens rehabilitációjánál tartanánk”.

A miniszterelnök-helyettes elmondta, „reméli, hogy a kormányfő hamarosan személyesen válaszolhat a nyitrabányai támadással kapcsolatos újságírói kérdésekre”.

Ficót múlt szerdán lőtték meg, a gyomrán is megsérült. A szlovák belügyminiszter hétvégén már arról beszélt, hogy a nyomozók vizsgálják, a merénylő egyedül cselekedett-e.

A merénylet után a Telex elment a lövés helyszínére, ahol szemtanúk arról számoltak be, és jártunk Pozsonyban is. A magyar kormány a támadás után rövid úton baloldalivá faragta Robert Fico merénylőjét, amit a kormánymédia egy álhírként terjedő fotóval próbált alátámasztani, miközben a 71 éves Juraj Cintula neonáci aktivista is volt már életében.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!