A Dead Kennedys szerint ha Orbán emberei tőlük loptak, akkor a magyar néptől is lopnak

2024. április 1. – 22:29

A Dead Kennedys szerint ha Orbán emberei tőlük loptak, akkor a magyar néptől is lopnak
A CÖF plakátja Budapesten – Fotó: Telex

Másolás

Vágólapra másolva

A Dead Kennedys egykori énekese után a kaliforniai együttes aktív tagjai is nyilvánvalóvá tették, hogy semmilyen hozzájárulást nem adtak a CÖF-nek ahhoz, hogy a Fidesz narratívájának megfelelő dollárbaloldalozós kampányukhoz felhasználják az együttes híres plakátját, amelyen ők maguk állnak fehér ingben, fekete nyakkendőben, amely köré S betűt fújtak fel, ezzel kiadva a dollár jelet.

„Nem, ezt a képet a Dead Kennedys és a fotós f-Stop Fitzgeraldtól lopták el a hatalmon lévő, őrült jobboldali Orbán-tábor emberei. Ha tőlünk lopnak, akkor a magyar néptől is kétségtelenül lopni fognak. Például az ételt, hogy elkerüljék a mérgezést. Az AI-tartalmakra rá kell írni, hogy kinek a munkáját nyúlták le az összetevőkért” – üzente PR-osán keresztül a 444-nek East Bay Ray gitáros.

Az együttes basszusgitárosa is válaszolt a lapnak:

„Biafra és Ray kijelentéseivel teljes mértékben egyetértek. Semmi semmi jó és minden rossz Orbánban és a kegyetlen politikájában. Támogatjuk az ellenzékét, és dühösek vagyunk, hogy az f-stop Fitzgerald-képek plagizálását választotta. Nem akartuk, hogy bármi közünk legyen ehhez, pont” – írta Klaus Flouride basszusgitáros.

Korábban az egykori énekes, Jellop Biafra közölte a plakát lenyúlására figyelmet felhívó Seres László újságíróval: „NEM, egyáltalán nem adtunk engedélyt arra, hogy ez a kísérteties wannabe diktátor Orbán vagy a pártja ezt felhasználja!!! Mi a fenéért támogatná bármelyikünk is az ő fotelfasiszta rezsimjét bármilyen módon? Igen, egész biztosan megsértették mind a DK, mind a neves újhullámos/korai punk fotós, FStop Fitzgerald szerzői jogait.”

A CÖF 30 millió forintot költött a plakátokra, amelyeken Fekete-Győr András, Gyurcsány Ferenc, Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter láthatók, „Megvették őket kilóra” felirattal. Bár a hivatalosan civil szervezet elválaszthatatlan a Fidesztől, az Állami Számvevőszék legutóbbi vizsgálata úgy találta, sem a CÖF, sem a közpézből is működtetett megafon nem működik együtt a kormánypárttal. A megállapítás azon alapszik, hogy a két szervezet ezt jelentette ki. Az MMM ezzel szemben az ellenzéki összefogással való együttműködése miatt szabálytalanul működött közre a 2022-es választási kampányban, amire az ÁSZ szerint lényegében maga Márki-Zay Péter szolgálta a bizonyítékot saját nyilatkozatával.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!